Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo

Ještě máte v lednici cuketu? Vyzkoušejte si připravit fantasické noky ať už do polévky nebo jako hlavní jídlo se slaninou a osmaženou cibulkou nebo jako přílohu ke omáčce.

Přidal:, 25.9.2015
Kategorie: Těstoviny, Přílohy, Noky, Gnocchi
Recept Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo

Suroviny

Suroviny:
1 sáčekbramborového těsta v prášku (sypký polotovar)
cca 400 gmladá cuketa
2 kscelá vejce
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
sůl
hrubá mouka dle potřeby

Postup přípravy

  1. Cuketu i se slupkou (pokud je cuketa mladá) si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, kypřící prášek, osolíme a promícháme.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.
  3. Do vroucí, osolené vody hážeme noky velikosti ... no, něco mezi pinpongovým a golfovým míčkem.. nebo jak chcete.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.
    Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem.
  5. Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem