Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo
Ještě máte v lednici cuketu? Vyzkoušejte si připravit fantasické noky ať už do polévky nebo jako hlavní jídlo se slaninou a osmaženou cibulkou nebo jako přílohu ke omáčce.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Suroviny:
1 sáčekbramborového těsta v prášku (sypký polotovar)
cca 400 gmladá cuketa
2 kscelá vejce
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
sůl
hrubá mouka dle potřeby
- Cuketu i se slupkou (pokud je cuketa mladá) si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, kypřící prášek, osolíme a promícháme.
- Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.
- Do vroucí, osolené vody hážeme noky velikosti ... no, něco mezi pinpongovým a golfovým míčkem.. nebo jak chcete.
- Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.
Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem. - Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo.
KOMENTÁŘE K RECEPTU