Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo

Recept Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo

Přidal: , 25.9.2015

Kategorie: Gnocchi, Noky, Těstoviny, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ještě máte v lednici cuketu? Vyzkoušejte si připravit fantasické noky ať už do polévky nebo jako hlavní jídlo se slaninou a osmaženou cibulkou nebo jako přílohu ke omáčce.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.9.2015

Kategorie: Gnocchi, Noky, Těstoviny, Přílohy

SUROVINY

Suroviny:

1 sáčekbramborového těsta v prášku (sypký polotovar)
cca 400 gmladá cuketa
2 kscelá vejce
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
sůl
hrubá mouka dle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cuketu i se slupkou (pokud je cuketa mladá) si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, kypřící prášek, osolíme a promícháme.
  2. Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.
  3. Do vroucí, osolené vody hážeme noky velikosti ... no, něco mezi pinpongovým a golfovým míčkem.. nebo jak chcete.
  4. Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.
    Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem.
  5. Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit