Cuketové palačinky - vláčné, chutné a nadýchané

Palačinkové těsto je to nejjednodušší těsto, které umí připravit i začátečnice v pečení. Obvykle se toto těsto dělá z mléka, ale tento recept je mnohem chutnější. Základem je kefír, který dělá palačinky ještě vláčnejšími. A samozřejmě velmi populární cuketa, díky které víte palačinky připravit i naslano a velmi chutně. Autor: Lacusin

Přidal:, 31.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové palačinky - vláčné, chutné a nadýchané

Suroviny

450 gcuketa
300 mlkefír
350 ghladká mouka
4 ksvejce
2 PLnasekaný petržel
1 lžičkasůl
1/2 lžičkyjedlá soda
máslo na pomaštění palačinek
olej na pomaštění pánve

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí vodu, kterou slijeme, cuketu pořádně stlačíme v rukách.
  2. K takto připravené cuketě přidáme vajíčka, kefír, nasekanou petrželku a dobře promícháme.
  3. Postupně přidáváme mouku smíchanou se sodou a vymícháme hladké těsto, které na pánvi (jemně ji potřete olejem) smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Pokud máte čas, nechte připravené těsto stát 20 minut, palačinky tak budou ještě lahodnější.
  5. Upečené palačinky potíráme máslem a podáváme například se zakysanou smetanou.