Cuketové palačinky - vláčné, chutné a nadýchané

Palačinkové těsto je to nejjednodušší těsto, které umí připravit i začátečnice v pečení. Obvykle se toto těsto dělá z mléka, ale tento recept je mnohem chutnější. Základem je kefír, který dělá palačinky ještě vláčnejšími. A samozřejmě velmi populární cuketa, díky které víte palačinky připravit i naslano a velmi chutně. Autor: Lacusin

Přidal:, 31.8.2017
Kategorie: Sladká jídla, Palačinky, Dezerty, Oběd, Snídaně, Část dne
Recept Cuketové palačinky - vláčné, chutné a nadýchané

Suroviny

450 gcuketa
300 mlkefír
350 ghladká mouka
4 ksvejce
2 PLnasekaný petržel
1 lžičkasůl
1/2 lžičkyjedlá soda
máslo na pomaštění palačinek
olej na pomaštění pánve

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí vodu, kterou slijeme, cuketu pořádně stlačíme v rukách.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. K takto připravené cuketě přidáme vajíčka, kefír, nasekanou petrželku a dobře promícháme.
  3. Postupně přidáváme mouku smíchanou se sodou a vymícháme hladké těsto, které na pánvi (jemně ji potřete olejem) smažíme z obou stran dozlatova.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pokud máte čas, nechte připravené těsto stát 20 minut, palačinky tak budou ještě lahodnější.
  5. Upečené palačinky potíráme máslem a podáváme například se zakysanou smetanou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky