Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě

Datle a fíky jsou velmi oblíbenou pochoutkou na vánočním stole. Vyzkoušejte si ze sladkých datlí připravit luxusní vánoční pochoutku.

Recept Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gdatle
100 govesné vločky (ochucené nebo čisté)
50 gmed
50 gmleté vlašské ořechy
20 gmáslo
2 lžícecitronová šťáva
Glazura:
100 gbílá čokoláda
tmavá čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vločky rozmixujeme na jemný prášek (pokud máte jemné vločky nemusíte je ani mixovat, případně použijte mandle nebo jiné ořechy).Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Přidejte namočené datle, med, mleté oříšky, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a hmotu dáme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo potravinářskou fólií.
  3. Odložíme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme různé tvary nebo menší obdélníčky, případně kuličky.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Bílou a tmavou čokoládu rozpustíme zvlášť ve vodní lázni.
  5. Polovinu tyčinky/kukuřičky namočíme do bílé čokolády a necháme na mřížce ztuhnout. Tmavou čokoládu dáme do mikrotenového nebo zdobícího sáčku a tenkou špičkou ozdobíme. Necháme ztuhnout a podáváme.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou

Zdroj: Coolinarika