NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě
Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě
Recept Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.11.2015

Datlové kukuřičky slazené medem a obalené v čokoládě

Datle a fíky jsou velmi oblíbenou pochoutkou na vánočním stole. Vyzkoušejte si ze sladkých datlí připravit luxusní vánoční pochoutku.

Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
datle
100 g
ovesné vločky (ochucené nebo čisté)
50 g
med
50 g
mleté vlašské ořechy
20 g
máslo
2 lžíce
citronová šťáva

Glazura:

100 g
bílá čokoláda
tmavá čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vločky rozmixujeme na jemný prášek (pokud máte jemné vločky nemusíte je ani mixovat, případně použijte mandle nebo jiné ořechy).
  2. Přidejte namočené datle, med, mleté oříšky, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a hmotu dáme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem nebo potravinářskou fólií.
  3. Odložíme do chladničky ztuhnout a pak nakrájíme různé tvary nebo menší obdélníčky, případně kuličky.
  4. Bílou a tmavou čokoládu rozpustíme zvlášť ve vodní lázni.
  5. Polovinu tyčinky/kukuřičky namočíme do bílé čokolády a necháme na mřížce ztuhnout. Tmavou čokoládu dáme do mikrotenového nebo zdobícího sáčku a tenkou špičkou ozdobíme. Necháme ztuhnout a podáváme.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář