Dezert s chutí Vánoc

Ty nejlepší suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smetana ke šlehání, karamelové sušenky a samozřejmě nesmí chybět ani čokoláda. Určitě nepřehlédněte tento recept na vynikajíci nepečené sklenice, které mně připomínají čas Vánoc. Karamelové sušenky u nás doma nesmí chybět ani během celého roku, ale klidně můžete použít i jiné - máslové, kakaové, bez lepku nebo dokonce i obyčejné piškoty. Autor: Lucka

Přidal:, 2.9.2018
Kategorie: Nepečené, Vánoce, Moučníky
Čas přípravy:
Dezert s chutí Vánoc

Suroviny

1 bal.mascarpone
120 mlsmetany ke šlehání
lžícerumu
dle chutiArrabica káva
lžícecukru moučky
260 gkaramelových sušenek
40 ghořké čokolády

Postup přípravy

  1. Sušenky si rozemeleme. Do hrknu si dáme tři lžičky kávy a zalijeme 100ml vody. V míse si vyšleháme smetanu s cukrem (dle sebe můžeme zvolit množství cukru, jaké chceme) a přidáme mascarpone. Ochutíme lžící rumu.
  2. Do sklenic dáme vrstvu sušenek, lžičkou pokapeme kávou, necháme nasáknout do sušenek. Pokapeme takovým množstvím, aby byly sušenky vlhké.
  3. Poté dáme lžící mascarpone, pokapeme čokoládou, kterou si roztopíme v hrnku v mikrovlnce, opět dáme vrstvu sušenek a nahoru uděláme zdobičkou vrstvu mascarpone.
  4. Ozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme zlehka sušenkami.