Dezert s chutí Vánoc

Přidal: luckazubata, 2.9.2018
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Nepečené dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ty nejlepší suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smetana ke šlehání, karamelové sušenky a samozřejmě nesmí chybět ani čokoláda. Určitě nepřehlédněte tento recept na vynikajíci nepečené sklenice, které mně připomínají čas Vánoc. Karamelové sušenky u nás doma nesmí chybět ani během celého roku, ale klidně můžete použít i jiné - máslové, kakaové, bez lepku nebo dokonce i obyčejné piškoty. Autor: Lucka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: luckazubata, 2.9.2018
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
SUROVINY
1 bal.mascarpone
120 mlsmetany ke šlehání
lžícerumu
dle chutiArrabica káva
lžícecukru moučky
260 gkaramelových sušenek
40 ghořké čokolády
- Sušenky si rozemeleme. Do hrknu si dáme tři lžičky kávy a zalijeme 100ml vody. V míse si vyšleháme smetanu s cukrem (dle sebe můžeme zvolit množství cukru, jaké chceme) a přidáme mascarpone. Ochutíme lžící rumu.
- Do sklenic dáme vrstvu sušenek, lžičkou pokapeme kávou, necháme nasáknout do sušenek. Pokapeme takovým množstvím, aby byly sušenky vlhké.
- Poté dáme lžící mascarpone, pokapeme čokoládou, kterou si roztopíme v hrnku v mikrovlnce, opět dáme vrstvu sušenek a nahoru uděláme zdobičkou vrstvu mascarpone.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Dezert s chuťou Vianoc.
KOMENTÁŘE K RECEPTU