NejRecept.cz Dezerty Pudingy Dezert s chutí Vánoc
Dezert s chutí Vánoc
Recept Dezert s chutí Vánoc
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Ty nejlepší suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smetana ke šlehání, karamelové sušenky a samozřejmě nesmí chybět ani čokoláda. Určitě nepřehlédněte tento recept na vynikajíci nepečené sklenice, které mně připomínají čas Vánoc. Karamelové sušenky u nás doma nesmí chybět ani během celého roku, ale klidně můžete použít i jiné - máslové, kakaové, bez lepku nebo dokonce i obyčejné piškoty. Autor: Lucka

luckazubata luckazubata    ·   2.9.2018

Dezert s chutí Vánoc

Ty nejlepší suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smetana ke šlehání, karamelové sušenky a samozřejmě nesmí chybět ani čokoláda. Určitě nepřehlédněte tento recept na vynikajíci nepečené sklenice, které mně připomínají čas Vánoc. Karamelové sušenky u nás doma nesmí chybět ani během celého roku, ale klidně můžete použít i jiné - máslové, kakaové, bez lepku nebo dokonce i obyčejné piškoty. Autor: Lucka

30 min
Čas přípravy
Suroviny
1 bal.
mascarpone
120 ml
smetany ke šlehání
lžíce
rumu
dle chuti
Arrabica káva
lžíce
cukru moučky
260 g
karamelových sušenek
40 g
hořké čokolády
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
  1. Sušenky si rozemeleme. Do hrknu si dáme tři lžičky kávy a zalijeme 100ml vody. V míse si vyšleháme smetanu s cukrem (dle sebe můžeme zvolit množství cukru, jaké chceme) a přidáme mascarpone. Ochutíme lžící rumu.
  2. Do sklenic dáme vrstvu sušenek, lžičkou pokapeme kávou, necháme nasáknout do sušenek. Pokapeme takovým množstvím, aby byly sušenky vlhké.
  3. Poté dáme lžící mascarpone, pokapeme čokoládou, kterou si roztopíme v hrnku v mikrovlnce, opět dáme vrstvu sušenek a nahoru uděláme zdobičkou vrstvu mascarpone.
  4. Ozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme zlehka sušenkami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář