NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší domácí štrúdl. Úžasně jemné, lahodné a dobře s ním pracuje.
Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší domácí štrúdl. Úžasně jemné, lahodné a dobře s ním pracuje.
Recept Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší domácí štrúdl. Úžasně jemné, lahodné a dobře s ním pracuje.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   20.12.2019

Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší domácí štrúdl. Úžasně jemné, lahodné a dobře s ním pracuje.

Těsto ze šlehačky je úžasně jemné a křehké. Nejdřív jsem myslela, že připravím štrúdl z klasického listového těsta, ale jsem ráda, že jsem se odhodlala do přípravy tohoto šlehačkového. Autor: Mineralka

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
200 g
smetana ke šlehání
2 ks
vejce
2 PL
ocet
špetka
sůl
jablka na naplnění
skořice na posypání
cukr na oslazení
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto spojíme v misce a vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet alespoň 30 minut.
  2. Potom těsto rozdělíme na 3 stejné části, které rozválíme na tenčí plát.
  3. Do středu, kde budeme vrstvit jablka nasypeme trochu strouhanky. Na strouhanku navrstvíme nastrouhaná jablka, posypeme je cukrem a skořicí podle chuti.
  4. Kraje nakrájíme na proužky a střídavě je překládáme, aby se vytvořil krásný štrúdl. Opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a upečeme.
  5. Pečeme při teplotě 200 st. asi půl hodinu. Vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Dupro    ·   29.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Recept hrůza. Těsto bylo tvrdé, nechutné. Škoda ingrediencí, času a energie. Absolutně nedoporučuji.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář