Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší domácí štrúdl. Úžasně jemné, lahodné a dobře s ním pracuje.

Recept Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší domácí štrúdl. Úžasně jemné, lahodné a dobře s ním pracuje.

Přidal: Mineralka, 20.12.2019

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Těsto ze šlehačky je úžasně jemné a křehké. Nejdřív jsem myslela, že připravím štrúdl z klasického listového těsta, ale jsem ráda, že jsem se odhodlala do přípravy tohoto šlehačkového. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 20.12.2019

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
200 gsmetana ke šlehání
2 ksvejce
2 PLocet
špetkasůl
jablka na naplnění
skořice na posypání
cukr na oslazení
strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na těsto spojíme v misce a vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet alespoň 30 minut.
  2. Potom těsto rozdělíme na 3 stejné části, které rozválíme na tenčí plát.
  3. Do středu, kde budeme vrstvit jablka nasypeme trochu strouhanky. Na strouhanku navrstvíme nastrouhaná jablka, posypeme je cukrem a skořicí podle chuti.
  4. Kraje nakrájíme na proužky a střídavě je překládáme, aby se vytvořil krásný štrúdl. Opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a upečeme.
  5. Pečeme při teplotě 200 st. asi půl hodinu. Vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
29.3.2020, Dupro odpovědět00

Recept hrůza. Těsto bylo tvrdé, nechutné. Škoda ingrediencí, času a energie. Absolutně nedoporučuji.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit