Dokonalý šlehačkový štrůdl (tvarohový a jablečný)

Recept Dokonalý šlehačkový štrůdl (tvarohový a jablečný)

Přidal: , 12.10.2017

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající těsto, které jsem hned po přečtení surovin musela vyzkoušet. Je opravdu velmi jemné a pracuje se s ním skvěle. Určitě příště udělám i makovou nádivku s višněmi, tentokrát jsem dělala pouze jablečnou s rozinkami a skořicí a tvarohovou s rozinkami. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 12.10.2017

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Těsto:

500 ghladká mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
200 mlsmetana ke šlehání
2 ksvejce
2 PLocet
špetkasůl

Náplň:

tvarohová s rozinkami
jablečná s rozinkami a skořicí

Na potření:

máslo a trochu rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme nádivky. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme cukr podle chuti, skořicový cukr, hrst rozinek a promícháme. Odložíme stranou. V druhé misce utřeme tvaroh s cukrem a trochu také přidáme hrst rozinek.
  2. Ze všech surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou rozdělíme na tři části.
  3. Každou část rozválíme na plát. Do středu navrstvíme náplň a kraje nakrájíme na proužky. Ty střídavě překládáme do středu, abychom vytvořili krásný závin.
  4. Závin opatrně přeneseme na plech, vrch potřeme máslem, do kterého jsme přidali trochu rumu a dáme péct.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova. Čas sledujeme, každá trouba peče jinak. Ještě i po upečení vrch potřeme máslem s rumem.
  6. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit