Domácí Ajvar pomazánka
Došla vám doma Ajvar pomazánka a nechce se Vám jít do obchodu? Připravte si domácí a o kousek chutnější než ji koupíte v obchodě.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
5 kgčervená paprika
2 kglilek
2 ksčesnek
800 mlolej
2 lžícesůl
2 lžičkapepř
3 lžičkahořčice
- Lilek si nařežeme na tenké plátky a upečeme ho v troubě při 220 stupních dokud nezhnědne.
- Papriku, lilek a česnek nakrájíme na kousky, dáme do misky a spolu důkladně promícháme.
- V hrnci si rozehřejeme olej (0,5 l) a přidáme nakrájenou směs. Přidáme sůl, pepř a hořčici. Osmahneme a necháme vařit přesně jednu hodinu. Vaříme v kvalitním hrnci, aby se nám směs nepřipálila. Po prvních 15 minutách přidáme 100 ml oleje, po 30 minutách další deco oleje, dokud nemineme celý připravený olej (800 ml - po každých 15 minutách přilijeme deco oleje). Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáca Ajvar pomazánka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Domowa pasta Ajwar.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbstgemachter Ajvar Brotaufstrich an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi ajvár.
KOMENTÁŘE K RECEPTU