NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Domácí housky
Domácí housky
Recept Domácí housky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   6.3.2018

Domácí housky

Vynikající a přitom tak jednoduchý recept na domácí pečivo. Zvenku křupavé, zevnitř měkkoučké jako pavučinka a dokonce dobré i druhý den, ale to nám nikdy nezůstanou, protože nikdo neodolá ani teplým, právě vytaženým z trouby. Vzor jako z obchodu dělávám tvořítkem, koupíte již v každých domácích potřebách. Autor: Haanka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
hl. mouky
300 g
pol. mouky
50 g
sádla
250 ml
vlažné vody
21g
droždí
10 g
cukru
10 g
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nechala jsem 1 hodinu kynout pod igelitem, navážila jsem si stejné kousky po 85 g a udělala oválky, ty nechala kynout asi 10 minut a pak narazila tvořítkem od tescomy přímo na housky.
  2. Přikryla igelitem a nechala kynout asi 40 minut na plechu.
  3. Postříkala vodou a pekla v HV na 200 st. do zlata.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář