Domácí housky

Vynikající a přitom tak jednoduchý recept na domácí pečivo. Zvenku křupavé, zevnitř měkkoučké jako pavučinka a dokonce dobré i druhý den, ale to nám nikdy nezůstanou, protože nikdo neodolá ani teplým, právě vytaženým z trouby. Vzor jako z obchodu dělávám tvořítkem, koupíte již v každých domácích potřebách. Autor: Haanka

Přidal:, 6.3.2018
Kategorie: Pečivo
Domácí housky

Suroviny

200 ghl. mouky
300 gpol. mouky
50 gsádla
250 mlvlažné vody
21gdroždí
10 gcukru
10 gsoli

Postup přípravy

  1. Nechala jsem 1 hodinu kynout pod igelitem, navážila jsem si stejné kousky po 85 g a udělala oválky, ty nechala kynout asi 10 minut a pak narazila tvořítkem od tescomy přímo na housky.
  2. Přikryla igelitem a nechala kynout asi 40 minut na plechu.
  3. Postříkala vodou a pekla v HV na 200 st. do zlata.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL