NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Kečup Domácí kečup bez zbytečné chémie
Domácí kečup bez zbytečné chémie
Recept Domácí kečup bez zbytečné chémie
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   9.7.2015

Domácí kečup bez zbytečné chémie

Domácí kečup si vyrobíte i v pohodlí svého domova. Chutný a bez zbytečných, zdraví škodlivých látek.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

3 kg
rajčata
500 g
jablko
250 g
cibule
1,5 šálku
kr. cukr
50 g
jablečný ocet
sůl
pepř
červená mletá paprika
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rajčata nařízneme ostrým nožem a spaříme je horkou vodou. Oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Jablka a cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k rajčatům. Vaříme cca 50 minut, dokud se hmota nerozvaří.
  3. Těsně před koncem vaření přidáme sůl, pepř, červenou mletou papriku podle chuti, 1,5 šálky kr. cukru a 50 g jablečného octa. Odstraníme z ohně, navrstvíme do sklenic a pořádně uzavřeme. Poháry otočíme a necháme zakryté odpočívat.
  4. Pokud použijeme sladká jablka, dáme méně cukru, pokud kyselejší, přidáme kr. cukr.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář