Domácí kečup bez zbytečné chémie
Domácí kečup si vyrobíte i v pohodlí svého domova. Chutný a bez zbytečných, zdraví škodlivých látek.
Suroviny
Budeme potřebovat:3 kgrajčata
500 gjablko
250 gcibule
1,5 šálkukr. cukr
50 gjablečný ocet
sůl
pepř
červená mletá paprika
Postup přípravy
- Rajčata nařízneme ostrým nožem a spaříme je horkou vodou. Oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Jablka a cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k rajčatům. Vaříme cca 50 minut, dokud se hmota nerozvaří.
- Těsně před koncem vaření přidáme sůl, pepř, červenou mletou papriku podle chuti, 1,5 šálky kr. cukru a 50 g jablečného octa. Odstraníme z ohně, navrstvíme do sklenic a pořádně uzavřeme. Poháry otočíme a necháme zakryté odpočívat.
- Pokud použijeme sladká jablka, dáme méně cukru, pokud kyselejší, přidáme kr. cukr.
Zdroj: Vk