NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Kečup Domácí kečup
Domácí kečup
Recept Domácí kečup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s láskou

Připravte si v pohodlí svého domova pravý kečup. Budete tak vědět co jíte, žádné shnilé rajčata, žádné "éčka" a chuť fantastická.

NejLucka NejLucka    ·   8.4.2015

Domácí kečup

Připravte si v pohodlí svého domova pravý kečup. Budete tak vědět co jíte, žádné shnilé rajčata, žádné "éčka" a chuť fantastická.

Suroviny

Budeme potřebovat:

6 ks
rajčat
1 ks
cibule
1 ks
jablko
1 lžíce
protlak
sůl
cukr
ocet
voda
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého pepře
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky".
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 deci vody, přidáme koření, osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou tak vaříme do změknutí asi 30 minut. Poté vyndáme koření a rozmixujeme. To pak přepasírujeme do jiného kastrolu, přidáme trochu octa, lžíci protlaku a chvilku ještě provaříme.
  3. Vaříme do té doby, dokud je kečup dostatečně hustý. Pak nalijeme horké do sklenic a otočíme dnem vzhůru.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář