Domácí kuřecí paštika zapečená v troubě

Domácí kuřecí paštika zapečená v troubě. Podáváme s křupavým, čerstvým pečivem.

Přidal:, 10.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Pomazánky, Paštiky
Recept Domácí kuřecí paštika zapečená v troubě

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 gkuřecí prsa
100 gšunka
200 mlsmetana ke šlehání
2 ksbílky
1 ksčervená paprika
petržel
sůl
česnek

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu o velikosti 20 x 10 cm. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a smetanu v druhé misce na šlehačku.
  3. Nakrájené kostky masa mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme nakrájenou papriku, nasekanou petrželku, sůl a česnek (můžeme použít různé koření dle chuti). Zlehka vmícháme vyšlehané bílky a šlehačku.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Formu vymažeme tukem a naskládáme na dno a po okrajích šunku. Na šunku navrstvíme kuřecí hmotu, potřeme troškou oleje a zakryjeme šunkou.
  5. Troubu předehřejeme na teplotu 170 stupňů a na mřížku umístíme pekáč s vodou. Do tohoto pekáče vložíme připravenou formu s kuřecí paštikou a dusíme cca 1 hodinu. Těsně před koncem odstraníme plech s vodou a ještě chvíli necháme v troubě.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  6. Když paštiku vyjmeme z trouby, na vrch poklademe balení cukru nebo mouky, abychom celou formu zatížily. Necháme takto zcela vychladnout. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab