Domácí kynuté rohlíčky s povidly

Měkkoučké domácí rohlíčky z kynutého těsta plněné povidly. Těsto je opravdu velmi jemné a i druhý den chutnají jako čerstvě upečené. Samozřejmě pokud Vám něco zůstane, u nás nezůstal ani jeden kousek. Autor: Mineralka

Přidal:, 26.3.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí kynuté rohlíčky s povidly

Suroviny

600 gpolohrubá mouka
30 gčerstvé droždí
200 gvepřové sádlo
200 mlmléko
1 lžičkakr. cukr
špetkasůl
1 ksvejce
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání
povidla na plnění

Postup přípravy

  1. Teplé mléko smícháme s cukrem, přidáme droždí a necháme stát asi 20 minut, dokud vzejde kvásek.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou asi hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kuličky, které rozválíme a nakrájíme na trojúhelníky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Navrstvíme povidla a stočíme do rohlíčku. Ze širšího kraje k tenčímu. Ukládáme na papírem vyložený plech (nebo vymazaný tukem) a jemně zatočíme oba kraje směrem do středu.
  5. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut - sledujeme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.