Domácí kynuté rohlíčky s povidly

Recept Domácí kynuté rohlíčky s povidly

Přidal: , 26.3.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Měkkoučké domácí rohlíčky z kynutého těsta plněné povidly. Těsto je opravdu velmi jemné a i druhý den chutnají jako čerstvě upečené. Samozřejmě pokud Vám něco zůstane, u nás nezůstal ani jeden kousek. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.3.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

600 gpolohrubá mouka
30 gčerstvé droždí
200 gvepřové sádlo
200 mlmléko
1 lžičkakr. cukr
špetkasůl
1 ksvejce
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání
povidla na plnění

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Teplé mléko smícháme s cukrem, přidáme droždí a necháme stát asi 20 minut, dokud vzejde kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou asi hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kuličky, které rozválíme a nakrájíme na trojúhelníky.
  4. Navrstvíme povidla a stočíme do rohlíčku. Ze širšího kraje k tenčímu. Ukládáme na papírem vyložený plech (nebo vymazaný tukem) a jemně zatočíme oba kraje směrem do středu.
  5. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut - sledujeme.
  6. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit