Domácí majonéza bez vajec
Domácí majonéza bez použití vajíčka. Vyzkoušejte si ji připravit s hořčicí a citronovou šťávou. Je fakt úžasná.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
150 mlmléko
200 mlslunečnicový olej
100 mlolivový olej
1 lžícehořčice
3 lžícecitronová šťáva
1 lžičkasůl
- Na přípravu domácí majonézy musíme dbát na to, abychom měli všechny suroviny pokojové teploty. Takže vše si vybereme večer a ráno můžeme začít s přípravou.
- Do kuchyňského mixéru nalijeme mléko a olej. Přidáme sůl a hořčici. Vše spolu šleháme, dokud nedostaneme jednotnou hmotu, do které tenkým proudem přilijeme citrónovou šťávu. Šleháme do zhoustnutí. Namísto citronové šťávy můžete použít i ocet.
- Připravenou majonézu odložíme do uzavíratelné nádoby a odložíme do lednice. Ve chladničce ji můžeme skladovat 10 dní.
- Můžete ji použít i jako základ do různých omáček nebo jako omáčku k hranolkům, k masu, ...
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU