Domácí MARCIPÁN

Chcete připravit obal na dort z marcipánu, ale v obchodě je velmi drahý? Vyrobte si ho doma z loupaných mandlí, moučkového cukru a bílku.

Přidal:, 2.9.2015
Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Chuťovky
Recept Domácí MARCIPÁN

Suroviny

Budeme potřebovat:
150 gloupané mandle
150 gmoučkový cukr
1 ksbílek

Postup přípravy

  1. Pokud nemáte loupané mandle, tak je vložte do vroucí vody a krátce vařte. Následně je dejte na papírový ubrousek a jemně je přetírejte - takto se zbavíte hnědého obalu a mandle zůstanou krásně čisté.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Pomocí mlýnku na kávu mandle rozemeleme přidáme moučkový cukr a promícháme. Nakonec přidáme vidličkou rozšlehaný bílek a rukama zpracujeme hladkou pastu.
  3. Z uvedených surovin získáme cca 330 g mascipánu (Použijeme bílek z menšího vajíčka. Pokud máte pouze velké vajíčko, použijte poloviční bílek).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Zpracovaný marcipán zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.

Zdroj: Coolinarika