Domácí MARCIPÁN

Recept Domácí MARCIPÁN

Přidal: , 2.9.2015

Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chcete připravit obal na dort z marcipánu, ale v obchodě je velmi drahý? Vyrobte si ho doma z loupaných mandlí, moučkového cukru a bílku.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 2.9.2015

Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

150 gloupané mandle
150 gmoučkový cukr
1 ksbílek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pokud nemáte loupané mandle, tak je vložte do vroucí vody a krátce vařte. Následně je dejte na papírový ubrousek a jemně je přetírejte - takto se zbavíte hnědého obalu a mandle zůstanou krásně čisté.
  2. Pomocí mlýnku na kávu mandle rozemeleme přidáme moučkový cukr a promícháme. Nakonec přidáme vidličkou rozšlehaný bílek a rukama zpracujeme hladkou pastu.
  3. Z uvedených surovin získáme cca 330 g mascipánu (Použijeme bílek z menšího vajíčka. Pokud máte pouze velké vajíčko, použijte poloviční bílek).
  4. Zpracovaný marcipán zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit