Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Přidal: NejLucka, 12.6.2017
Kategorie: Pudingy, Dezerty, 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jahůdky se ještě červenají v zahradě a tak jsme museli něco vymyslet, aby se pojedli. Jako dezert jsem připravila domácí pribináčik s jahodovým pyré. Ty jahody netřeba ani sladit cukrem ani medem, jsou sladké i samy o sobě. Pribináček jsem sladila pouze vanilkovým cukrem a byla to opravdu velká dobrota. Udělala jsem 8 skleniček a už není ani jedna. Každý si dal po 2 :)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 12.6.2017
Kategorie: Pudingy, Dezerty, 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
SUROVINY
250 gtučného tvarohu ve vaničce
1 kelímek33% šlehačkové smetany
2 bal.vanilkové cukry
500 gčerstvých jahod
dle chutimoučkového cukru
- V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem.
- Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme k oslazenému tvarohu.
- Omyté a okapané jahody překrájíme a spolu s moučkovým cukrem ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár jahod si necháme na ozdobu.
- Do sklenic či pohárů vrstvíme na střídačku pyré a pribiňáček. (na dno můžeme dát dětské piškoty).
- Dáme vychladit a můžeme podávat.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU