Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Jahůdky se ještě červenají v zahradě a tak jsme museli něco vymyslet, aby se pojedli. Jako dezert jsem připravila domácí pribináčik s jahodovým pyré. Ty jahody netřeba ani sladit cukrem ani medem, jsou sladké i samy o sobě. Pribináček jsem sladila pouze vanilkovým cukrem a byla to opravdu velká dobrota. Udělala jsem 8 skleniček a už není ani jedna. Každý si dal po 2 :)

Přidal:, 12.6.2017
Kategorie: Chuťovky, 15 minutovky, Dezerty, Pudingy
Recept Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Suroviny

250 gtučného tvarohu ve vaničce
1 kelímek33% šlehačkové smetany
2 bal.vanilkové cukry
500 gčerstvých jahod
dle chutimoučkového cukru

Postup přípravy

  1. V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme k oslazenému tvarohu.
  3. Omyté a okapané jahody překrájíme a spolu s moučkovým cukrem ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár jahod si necháme na ozdobu.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Do sklenic či pohárů vrstvíme na střídačku pyré a pribiňáček. (na dno můžeme dát dětské piškoty).
  5. Dáme vychladit a můžeme podávat.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce

Zdroj: Vaření a pečení s radostí