Domácí rajčatový základ na pizzu

Dnes ještě polotovar k přípravě pizzy, protože u nás často bývá na večeři ... Nerada kupuji rajčatové pyré z obchodu, víte sami, co to všechno obsahuje. A teď je ještě sezóna rajčat, tak proč si nepřipravit vlastní rajčatový základ na pizzu. Nic není lepší než vybrat z komory domácí produkty. Víte co obsahují, co máte od nich čekat, víte co sníte a ještě k tomu pokud vás tato práce baví, tak není o čem :) Autor: Milka

Přidal:, 26.7.2018
Kategorie: Nakladaná a sušená rajčata, Rajčata, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí rajčatový základ na pizzu

Suroviny

rajčata
cibule
petrželka
kopr
1 lžička oleje do láhve
Nálev:
1 litrvoda
3 PLcukru
1 PLsůl
3 PLocet

Postup přípravy

  1. Cibuli a rajčata nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a nakrájíme na menší kousky, nemusíme krájet vůbec.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do sklenic dáme 1 čajovou lžičku oleje a střídavě ukládáme cibuli a rajčata. Netiskneme, aby se všude dostal nálev. Poslední vrstva bude cibule a měla by být 1,5 cm od okraje poháru.
  3. Nyní si připravíme nálev.
    Do vroucí vody přidáme sůl, cukr a ocet. Nálev nalijeme do sklenic a pevně uzavřeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Do pekáče dáme 3 cm teplé vody, uložíme sklenice s rajčaty a při teplotě 100 ° C sterilujeme 15 minut.
  5. Hezčí vypadají s čerstvými bylinkami. Bylinky dáváme podle chuti, jaké máme nejraději. Můžete nakládat i bez bylinek, ale s bylinkami mají lepší chuť.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce