Domácí sádlové rohlíčky

Recept Domácí sádlové rohlíčky

Přidal: , 31.8.2015

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jemné, křehké a nadýchyné domácí rohlíky, které provoní vaši domácnost. Jednoduché a rychlé na přípravu. :) Každému by mělo být jasné, že se sádlem chutnají rohlíky nejlepe. Takto to dělávali naše mamky, babky, tak to dělejte i my takto a učme to i naše děti. Ať se nezapomene na takové zlaté suroviny, které jsou neuvěřitelně chutné. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.8.2015

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1/2 lmléko
40 gčerstvé droždí
100 mlolej
900 ghladká mouka
1 lžícesůl
1 lžícekr. cukr
150 mlvepřové sádlo
50 gmáslo

Na potření:

1 ksvejce
1 lžícemléko

Na posypání:

sůl, kmín, sezam

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme mouku, olej, sůl, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 - 20 malých kuliček.
  3. Vepřové sádlo a máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Každou kuličku rozválíme na tenký oválný plát, potřeme ho rozpuštěným máslem a vepřovým sádlem a srolujeme.
  4. Rohlíky ukládáme na tukem vymazaný plech. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali jednu lžíci mléka. Posypeme sezamem, kmínem nebo sezamovými semínky a necháme je zakryté kynout 25 minut.
  5. Pečeme je v předem vyhřáté troubě při teplotě 230 stupňů do zlata.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit