Domácí sádlové rohlíčky
Jemné, křehké a nadýchyné domácí rohlíky, které provoní vaši domácnost. Jednoduché a rychlé na přípravu. :) Každému by mělo být jasné, že se sádlem chutnají rohlíky nejlepe. Takto to dělávali naše mamky, babky, tak to dělejte i my takto a učme to i naše děti. Ať se nezapomene na takové zlaté suroviny, které jsou neuvěřitelně chutné. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1/2 lmléko
40 gčerstvé droždí
100 mlolej
900 ghladká mouka
1 lžícesůl
1 lžícekr. cukr
150 mlvepřové sádlo
50 gmáslo
Na potření:
1 ksvejce
1 lžícemléko
Na posypání:
sůl, kmín, sezam
- Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme mouku, olej, sůl, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 - 20 malých kuliček.
KOMENTÁŘE K RECEPTU