NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Domácí sádlové rohlíčky
Domácí sádlové rohlíčky
Recept Domácí sádlové rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   31.8.2015

Domácí sádlové rohlíčky

Jemné, křehké a nadýchyné domácí rohlíky, které provoní vaši domácnost. Jednoduché a rychlé na přípravu. :) Každému by mělo být jasné, že se sádlem chutnají rohlíky nejlepe. Takto to dělávali naše mamky, babky, tak to dělejte i my takto a učme to i naše děti. Ať se nezapomene na takové zlaté suroviny, které jsou neuvěřitelně chutné. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potřebovat:

1/2 l
mléko
40 g
čerstvé droždí
100 ml
olej
900 g
hladká mouka
1 lžíce
sůl
1 lžíce
kr. cukr
150 ml
vepřové sádlo
50 g
máslo

Na potření:

1 ks
vejce
1 lžíce
mléko

Na posypání:

sůl, kmín, sezam
Postup receptu
Vytisknout
  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme mouku, olej, sůl, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 - 20 malých kuliček.
  3. Vepřové sádlo a máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Každou kuličku rozválíme na tenký oválný plát, potřeme ho rozpuštěným máslem a vepřovým sádlem a srolujeme.
  4. Rohlíky ukládáme na tukem vymazaný plech. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali jednu lžíci mléka. Posypeme sezamem, kmínem nebo sezamovými semínky a necháme je zakryté kynout 25 minut.
  5. Pečeme je v předem vyhřáté troubě při teplotě 230 stupňů do zlata.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář