Domácí škvarky a sádlo

Máte rádi domácí škvarky?

Přidal:, 23.10.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Domácí škvarky a sádlo

Suroviny

Budeme potřebovat:
1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka

Postup přípravy

  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky.
  3. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Mícháme dokud se mléko neodpaří. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?

Autor: Naďa I. (Rebeka)