Domácí škvarky a sádlo
Máte rádi domácí škvarky?
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1000 gsyrového sádla bez kůže
4 lžícestudené vody
4 lžícemléka
- Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
- Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky.
- Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen.
- Mícháme dokud se mléko neodpaří. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU