Domácí vaječený likér

Recept Domácí vaječený likér

Přidal: , 26.7.2015

Kategorie: Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bez umělých barviv a jiných konzervantů - domácí vaječný likér. Na večerní popíjení, do kávičky nebo do zákusků.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.7.2015

Kategorie: Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje

SUROVINY

Budeme potřebovat:

9 ksžloutku
1 plechovka kondenzované mléko
3/4 šálkumoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
0,5 lvodka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni s cukrem do pěny a za stálého šlehání tenkým proudem přiléváme mléko.
  2. Nakonec přidáme vodku a likér nalijeme do lahví, sklenic nebo jiných nádob.
  3. Odložíme do lednice a necháme minimálně 3 hodiny odstát. Nejlepší je nechat likér v ledničce několik dní, tehdy se všechny chutě spojí a likér je tak mnohem chutnější.

Skvělá verze domácího likéru je:
0,3 l kondenzované mléko
165 ml kokosové mléko
16 g vanilkový cukr
270 g moučkový cukr
0,5 l vodka

Zdroj: Taniecsmakow

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit