Domácí vaječný koňak

Recept Domácí vaječný koňak
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na štědrovečerním stole určitě nesmí chybět ani doma vyrobený likér. Já dělávám klasický vaječný koňak ze žloutků, smetany, slazeného mléka a rumu. Někdo se bojí syrových vajec, ale já používám domácí a při té rychlosti, kdy se koňak spotřebuje se to nestihne ani zkazit :) Na zdraví. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

8 ksžloutků
2 plechovkyslazeného kondenzovaného mléka Tatra
1 kelímek33% smetany ke šlehání
700-1000 mlrumu Božkov

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky a smetanu chvilku prošleháme.
  2. Přidáme kond. mléko a opět krátce prošleháme.
  3. Nakonec přidáme rum, dle chuti a odvahy 700 ml nebo litr.
  4. Přelejem do čistých suchých sklenic a uložíme do chladna.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit