Domácí vaječný koňak

Na štědrovečerním stole určitě nesmí chybět ani doma vyrobený likér. Já dělávám klasický vaječný koňak ze žloutků, smetany, slazeného mléka a rumu. Někdo se bojí syrových vajec, ale já používám domácí a při té rychlosti, kdy se koňak spotřebuje se to nestihne ani zkazit :) Na zdraví. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 11.12.2017
Kategorie: Vánoce, Nápoje
Domácí vaječný koňak

Suroviny

8 ksžloutků
2 plechovkyslazeného kondenzovaného mléka Tatra
1 kelímek33% smetany ke šlehání
700-1000 mlrumu Božkov

Postup přípravy

  1. Žloutky a smetanu chvilku prošleháme.
  2. Přidáme kond. mléko a opět krátce prošleháme.
  3. Nakonec přidáme rum, dle chuti a odvahy 700 ml nebo litr.
  4. Přelejem do čistých suchých sklenic a uložíme do chladna.

Můj blog: Vaření s Tomem