Domácí výborný perník na snídani

Hrnkový recept na výborný domácí perník, který nemá v mém receptové sešitě konkurenci. Je nadýchaný, jemný, chutný, sladký a hlavně měkký jako pavučinka. Používám i prášek do pečiva, který je prioritně určén na perníky, dodá vynikající chuť, máte tam už namíchané koření, které do perníku musí jít :) Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 16.8.2018
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Část dne, Snídaně
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí výborný perník na snídani

Suroviny

2 ksvejce
1 sklenička(200 ml) pol. mouky
1 skleničkahl. mouky
1 skleničkacukru krystal
1 bal.prášek do perniku
1 skleničkavlažneho mléka
½ skleničkyoleje
2-3 PLkakaa
troškurumu

Postup přípravy

  1. Vše smícháme a mixérem mixujeme 3 minuty na maximum. Připravené těsto nalijeme do vymazaného a oříšky vysypaného pekáče (někdy, když nemám namleté ​​oříšky, tak používám i kokos).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pečeme při teplotě 160 stupňů na funkci horkovzduch asi 40 minut.
  3. Po upečení perník posypeme moučkovým cukrem, pokud máte chuť můžete ho polít i čokoládovou polevou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL