NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Domácí výborný perník na snídani
Domácí výborný perník na snídani
Recept Domácí výborný perník na snídani
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Hrnkový recept na výborný domácí perník, který nemá v mém receptové sešitě konkurenci. Je nadýchaný, jemný, chutný, sladký a hlavně měkký jako pavučinka. Používám i prášek do pečiva, který je prioritně určén na perníky, dodá vynikající chuť, máte tam už namíchané koření, které do perníku musí jít :) Autor: Reny Naty A.

Reny Naty A.    ·   16.8.2018

Domácí výborný perník na snídani

Hrnkový recept na výborný domácí perník, který nemá v mém receptové sešitě konkurenci. Je nadýchaný, jemný, chutný, sladký a hlavně měkký jako pavučinka. Používám i prášek do pečiva, který je prioritně určén na perníky, dodá vynikající chuť, máte tam už namíchané koření, které do perníku musí jít :) Autor: Reny Naty A.

10 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
vejce
1 sklenička
(200 ml) pol. mouky
1 sklenička
hl. mouky
1 sklenička
cukru krystal
1 bal.
prášek do perniku
1 sklenička
vlažneho mléka
½ skleničky
oleje
2-3 PL
kakaa
trošku
rumu
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Vše smícháme a mixérem mixujeme 3 minuty na maximum. Připravené těsto nalijeme do vymazaného a oříšky vysypaného pekáče (někdy, když nemám namleté ​​oříšky, tak používám i kokos).
  2. Pečeme při teplotě 160 stupňů na funkci horkovzduch asi 40 minut.
  3. Po upečení perník posypeme moučkovým cukrem, pokud máte chuť můžete ho polít i čokoládovou polevou.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář