NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Dort FERRERO ROCHER
Dort FERRERO ROCHER
Recept Dort FERRERO ROCHER
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Adriana

Ano, je to velká kalorická bomba, ale ta chuť ....... Jemně křupavé lískové oříšky ve spojení s čokoládou = jedna báseň. Autor: Adriana

NejLucka NejLucka    ·   10.2.2016

Dort FERRERO ROCHER

Ano, je to velká kalorická bomba, ale ta chuť ....... Jemně křupavé lískové oříšky ve spojení s čokoládou = jedna báseň. Autor: Adriana

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
bílku
300 g
kr. cukr
1 lžíce
solamyl (kukuřičný škrob)
30 g
nasekaná čokoláda
150 g
mleté ​​lískové oříšky
špetka
sůl

Náplň:

400 g
Nutella
500 g
mascarpone
100 g
mléčná čokoláda
50 g
nasekané lískové oříšky

Poleva:

100 g
mléčná čokoláda
70 ml
smetana ke šlehání
+ golden sirup

Dále budeme potřebovat:

bonbóny Ferrero Rocher
dortová oplatky na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pokud máte lískové ořechy ve slupce, musíte se jí zbavit - zapneme troubu na 180 stupňů a vložíme na plechu romiestnené oříšky a pečeme 10 minut. Vybereme a pomocí utěrky odstraníme slupku.
  2. Lískové oříšky osmahneme na suché pánvi a necháme vychladnout. Pak je umeleme na jemno.
  3. Plechy vyložíme pečícím papírem. Dortovou formu (průměr 22-24 cm) obkreslíme na papír, kde navrstvíme těsto.
  4. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Postupně po lžících přidáváme cukr (za stálého míchání bílků), přidáme prosátý kukuřičný škrob a opět dobře vyšleháme. Nakonec, už jen vařečkou přimícháme mleté ​​oříšky a nasekanou čokoládu. Sníh rozdělíme na 3 části, navrstvíme na papír a pečeme tři těsta najednou při teplotě 150 stupňů cca 75 minut.
    Sněhové korpusy nenarostou, jsou jemně zlatavé. Necháme je dobře vychladnout a až po vychladlý stáhneme papír.
  5. Čokoládou rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout. Nutellu a mascarpone utřeme do jednotné hmoty, přidáme vychlazenou čokoládu a opět dobře vyšleháme. Dostaneme kompaktní krém, do kterého přimícháme nasekané lískové ořechy.
  6. Můžeme vrstvit. Na těsto navrstvíme krém, položíme druhé těsto, znovu navrstvíme krém a položíme třetí těsto. Krémem natřeme i boky a necháme zchladit chladničce.
  7. Nad párou rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a mícháním spojíme. Do polevy přidávám Golden sirup, dodá polevě krásný lesk. Boky ozdobit rozdrcenými oplatkami (nebo použijeme kornouty na zmrzlinu) a na závěr poklademe bonbóny Ferrero Rocher.

Zdroj: Adkas-tastyfood

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář