Piškotové těsto: Oddělíme žloutky a bílka. Do bílku přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr, míchame asi minutu, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a kakao.
Formu na pečení (24x24 cm) vysteleme papírem, vylijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 20 minut.
Krém "Straciatella": Čokoládu nastrouháme na strouhadle na hrubší kousky. Šlehačku s cukrem vyšleháme do polotuha. V druhé nádobě rozmíchame želatinu v horké vodě, necháme vychladit na izbovou teplotu. Přidáme 2 lžice šlehačky, důkladně promíchame, želatinovou směs vylijeme do šlehačky a při nejvyšších otáčkach vyšleháme do tuha. Hned přidáme nastrouhanou čokoládu, rozmíchame už jen vařečkou.
Vychládle těsto polijeme punčem, navrstvíme straciatellový krém a odložíme do ledničky.
Krém Cappuccino: Šlehačku s cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme cappuccino, vyšleháme na nejvyšší rychlosti, ale jen dokud se káva (cappucino) nerozpustí. V druhé nádobě rozmíchame želatinu v horké vodě, necháme vychladit na izbovou teplotu. Přidáme 2 lžice cappuccinové šlehačky, důkladně promíchame, želatinovou směs vylijeme do šlehačky a při nejvyšších otáčkach vyšleháme do tuha.
Krém natřeme na straciatellový krém, vyhladíme pomocí cukrárenské škrabky. Odložíme do lednice.
Kávové želé: Do horké oslazené kávy vmíchame želatinu, necháme vychladnout, přidáme alkohol a promíchame. Když začína kávová směs jemně tuhnou, opatrně ji nalijeme na cappuccinový krém. Koláč odložíme do lednice.
Krém na dekoraci: Šlehačku s cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme cappuccino, vyšleháme na nejvyšší rychlosti, ale jen dokud se káva (cappucino) nerozpustí. V druhé nádobě rozmíchame želatinu v horké vodě, necháme vychladit na izbovou teplotu. Přidáme 2 lžice cappuccinové šlehačky, důkladně promíchame, želatinovou směs vylijeme do šlehačky a při nejvyšších otáčkach vyšleháme do tuha. Krém přeložíme do cukrárenského sáčku a na vrch koláče uděláme 12 špiček z krému. Navrch každé špičky položíme ořechovou kuličku.