NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Dort Twilight s chutí cappuccina
Dort Twilight s chutí cappuccina
Recept Dort Twilight s chutí cappuccina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Loo

Pro milovníky dobré kávy a čokoládové chuti. Vypadá fantasticky a stejně dobře i chutná. Mňamka!

Loo    ·   5.3.2015

Dort Twilight s chutí cappuccina

Pro milovníky dobré kávy a čokoládové chuti. Vypadá fantasticky a stejně dobře i chutná. Mňamka!

Suroviny

Piškotové těsto:

3 ks
vejce
2 lžice
polohroubé mouky (kopcovité lžice)
1 lžice
kakaa
4 lžice
kr. cukru
1 lžička
vanilkového cukru
1/2 lžičky
prášku do pečiva
špetka soli
do bílku

Punč:

1/2 šálky
slazené kávy s amarettem, rumem, nebo koňakem

Krém "Straciatella":

150 g
hořké čokolády
1/2 litru
šlehačky (30%)
2 lžice
kr. cukru
2 lžice
želatiny
1/2 šálky
horké vody

Krém "Cappuccino":

1/2 litru
šlehačky (30 procent)
7 lžič
práškového cappuccina podle chuti (např. čokoláda)
3 lžice
kr. cukru
2 lžice
želatiny
1/2 šálky
horké vody

Kávové želé:

0,8 l
silné slazené kávy
1 sklenka
amaretta nebo rumu
5 lžiček
želatiny

Krém na dekoraci - "špičky":

200 ml
smetany ke šlehání 30%
2 lžice
práškového cappuccina
1 lžice
moučkového cukru
1 lžička
želatiny
4 lžice
horké vody

Dále budeme potřebovat:

12 ks
hotových ořechových kuliček
Postup receptu
Vytisknout
  1. Piškotové těsto:
    Oddělíme žloutky a bílka. Do bílku přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr, míchame asi minutu, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a kakao.
  2. Formu na pečení (24x24 cm) vysteleme papírem, vylijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 20 minut.
  3. Krém "Straciatella":
    Čokoládu nastrouháme na strouhadle na hrubší kousky.
    Šlehačku s cukrem vyšleháme do polotuha. V druhé nádobě rozmíchame želatinu v horké vodě, necháme vychladit na izbovou teplotu. Přidáme 2 lžice šlehačky, důkladně promíchame, želatinovou směs vylijeme do šlehačky a při nejvyšších otáčkach vyšleháme do tuha. Hned přidáme nastrouhanou čokoládu, rozmíchame už jen vařečkou.
  4. Vychládle těsto polijeme punčem, navrstvíme straciatellový krém a odložíme do ledničky.
  5. Krém Cappuccino:
    Šlehačku s cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme cappuccino, vyšleháme na nejvyšší rychlosti, ale jen dokud se káva (cappucino) nerozpustí. V druhé nádobě rozmíchame želatinu v horké vodě, necháme vychladit na izbovou teplotu. Přidáme 2 lžice cappuccinové šlehačky, důkladně promíchame, želatinovou směs vylijeme do šlehačky a při nejvyšších otáčkach vyšleháme do tuha.
  6. Krém natřeme na straciatellový krém, vyhladíme pomocí cukrárenské škrabky. Odložíme do lednice.
  7. Kávové želé:
    Do horké oslazené kávy vmíchame želatinu, necháme vychladnout, přidáme alkohol a promíchame.
    Když začína kávová směs jemně tuhnou, opatrně ji nalijeme na cappuccinový krém. Koláč odložíme do lednice.
  8. Krém na dekoraci:
    Šlehačku s cukrem vyšleháme do polotuha, přidáme cappuccino, vyšleháme na nejvyšší rychlosti, ale jen dokud se káva (cappucino) nerozpustí. V druhé nádobě rozmíchame želatinu v horké vodě, necháme vychladit na izbovou teplotu. Přidáme 2 lžice cappuccinové šlehačky, důkladně promíchame, želatinovou směs vylijeme do šlehačky a při nejvyšších otáčkach vyšleháme do tuha. Krém přeložíme do cukrárenského sáčku a na vrch koláče uděláme 12 špiček z krému. Navrch každé špičky položíme ořechovou kuličku.

Zdroj: Zcukrempudrem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář