NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Dost bylo přeslazených dortů! Vyzkoušejte tento lehký, nadýchaný, čerstvý kinder mléčný řez dort.
Dost bylo přeslazených dortů! Vyzkoušejte tento lehký, nadýchaný, čerstvý kinder mléčný řez dort.
Recept Dost bylo přeslazených dortů! Vyzkoušejte tento lehký, nadýchaný, čerstvý kinder mléčný řez dort.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   26.4.2023

Dost bylo přeslazených dortů! Vyzkoušejte tento lehký, nadýchaný, čerstvý kinder mléčný řez dort.

Nevím jak vy, ale já už mám dost těžkých máslových dortů plných přesladkých krémů a tuků. Když se u nás slaví, ráda sáhnu po tomto receptu. Dort je čokoládový s čerstvou tvarohovou náplní, obláček na jazyku a člověk se po snězení necítí jako by snědl kameny. Určitě vyzkoušejte, příprava je nenáročná!

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

6 ks
vejce
6 lžic
polohrubá mouka
5 lžic
cukr
1/2 lžíc
olej
1/2 lžíc
kakao
1 ks
vanilkový cukr

Nádivka:

375 ml
šlehačková smetana 33%
250 g
měkký odtučněný tvaroh
1/2 ks
vanilkový cukr

Poleva:

100 g
hořká čokoláda
100 ml
šlehačková smetana 33%
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
  2. Z bílek vyšleháme sníh a postupně přidáme mouku, olej, cukr, vanilkový cukr a kakao.
  3. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané formě asi 30 minut na 170st. Necháme vychladnout.
  4. Připravíme si nádivku: vyšleháme šlehačku s cukrem a pomalu ji smícháme s tvarohem.
  5. Vychladlý korpus přeřízneme na půlku a naplníme nádivkou.
  6. Ve vodní lázni si ohřejeme 100ml smetany a rozpustíme v ní čokoládu.
  7. Na vrch dortu nalijeme čokoládovou polevu a vše necháme hodinku zachladit v chladničce.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář