NejRecept.cz Podle ovoce Třešně Drobenkový třešňový koláček
Drobenkový třešňový koláček
Recept Drobenkový třešňový koláček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: cleopatra

Příprava tohoto koláčku je extrémně jednoduchá. Ze surovin uvedených v receptu si připravíme drobenkové těsto.

cleopatra    ·   16.6.2015

Drobenkový třešňový koláček

Příprava tohoto koláčku je extrémně jednoduchá. Ze surovin uvedených v receptu si připravíme drobenkové těsto.

Suroviny

Těsto:

300 g
polohrubá mouka
125 g
moučkový cukr
125 g
máslo nebo hera
1 ks
vajíčko
1 bal.
prášek do pečiva

Nádivka:

0,5 l
mléko
1 balíček
vanilkový pudink/zlatý klas
2 lžíce
cukr
1 balíček
vanilkový cukr
50 g
bílá čokoláda
300 g
třešně nebo jiné ovoce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Příprava tohoto koláčku je extrémně jednoduchá. Ze surovin uvedených v receptu si připravíme drobenkové těsto.
  2. V 0,5 l mléka si rozmícháme pudinkový prášek a cukr a uvaříme do zhoustnutí. Já jsem v horkém pudingu ještě rozpustila 50 g bílé čokolády.
  3. Do vymazané a moukou vysypané formy (nebo použijeme pečící papír) si navrstvíme drobenku, trochu si odložíme na posypání povrchu. Nalijeme uvařený pudink. Vypeckované třešně nebo i jiné ovoce podle chuti poklademe na pudink a zasypeme zbylou drobenkou.
  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi 15-20 minut, sledujeme vrch, aby nezhnědl příliš. Pak snížíme teplotu na 150 stupňů a dopečeme, aby byl koláček pěkně propečený.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář