SUROVINY
Těsto:
500 ghladká mouka
300 mlvlažné mléko
100 mlolej
50 gkr. cukr
1 ksvejce
20 gčerstvé droždí
špetkasůl
Vanilkový krém I .:
500 mlmléka
2 ksžloutky
1 lžícehladká mouka
1 lžícekr. cukr
1 lžícevanilkový cukr
1 kscitron - kůra
Vanilkový krém II .:
800 mlmléka
2 bal.vanilkový pudink
3 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
- Krém I .: Z mléka, žloutků, kr. a vanilkového cukru, hladké mouky a citronové kůry uvaříme ve vodní lázni hustou hmotu.
- Krém II .: V mléce si rozpustíme kr. a vanilkový cukr, přidáme pudinkové prášky a vaříme do zhoustnutí.
- Upečené buchtičky polijeme krémem a podáváme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka
Zkoušela jsem na hradit moukou celozrnou špaldovou jemnou a povedlo se.
super :)