Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy

Recept Dukátové buchtičky se skořicí a vlašskými ořechy

Přidal: , 12.1.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikají volba na sladký oběd. Každý mlsoun si ulahodí tímto skvělým sladkým jídlem. Fantastické nadýchané malé briošky. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 12.1.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky

SUROVINY

Těsto:

500 gpolohrubá mouka
60 gmáslo
60 gkr. cukr
5 gsůl
30 gdroždí
300 mlteplé mléko
1 ksvejce
100 mlslunečnicový olej
100 gvlašské ořechy
1 lžičkaskořice

Krém:

500 mlmléka
1 bal.vanilkový pudink
cukr podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Trošku mléka si ocukrujeme a osolíme, přidáme droždí a necháme si udělat kvásek.
  2. V hluboké misce si smícháme mouku, máslo, zbylé mléko, vajíčko a nakonec přidáme i kvásek a zpracujeme hladké těsto. Když se Vám těsto bude trochu lepit na ruce, nevadí - po upečení bude nadýchané a jemné.
  3. Necháme na teplém místě vykynout (30 minut).
  4. Když máme těsto vykynuté, krájíme si z něj malé kousky, které si namočíme do oleje a ukládáme je na plech. Ukládáme je těsně vedle sebe. Vrch posypeme mletými vlašskými ořechy a skořicí.
  5. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů do zlata.
  6. Podáváme s připraveným vanilkovým pudinkem. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit