Dvojctihodné koláče

Vypadají nádherně a jsou levné, rychlé, lehké, bezproblémové :) U nás jsou hodně oblíbené, do tvarohu přidávám rozinky a nasekané mandle. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 7.1.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Dvojctihodné koláče

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
100 gpolohrubé mouky
60 gmoučkového cukru
1 lžičkasoli
1 kostkačerstvého droždí
300 mlvlažného mléka
200 mloleje
2 ksžloutky
Náplň:
2 kostkyměkkého tvarohu
2 ksžloutky
1 bal.vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
2 lžíce rumu
povidla

Postup přípravy

  1. Vykynuté rozdělit na 24 bochánků, nechat pod igelitem a jednotlivé plnit tvarohem jako buchty.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na plechu zploštit a nechat kynout pod igelitem cca 30 minut.
  3. Pak do každého udělat důlek, naplnit povidly, okraje potřít vejcem a celé posypat drobenkou (ja nedala).Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Péct asi 25 minut na 170 stupňů. Hotové vyndat na mřížku a zastříknout rumem.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL