Dvoubarevné oříškové sušenky ke kafíčku
Ke kafíčku jako stvořené. Vynikající sušenky, které si oblíbíte. Super vypadají a ještě lépe chutnají.
Suroviny
Světlé těsto:110 gmáslo
70 gmoučkový cukr
3 ksžloutek
160 ghladká mouka
30 gkukuřičný škrob
špetkasůl
vanilková esence
Tmavé těsto:110 gmáslo
70 gmoučkový cukr
160 ghladká mouka
25 gkukuřičný škrob
15 gkakao
85 gmleté oříšky
špetkasůl
vanilková esence
Postup přípravy
- Nejdříve připravíme žloutky. 3 vajíčka klasicky uvaříme ve vodě na tvrdě. Zbavíme skořápky, bílka a žloutky oddělíme. Použijeme pouze vařené žloutky, které protlačíme přes jemné sítko. Do světlého těsta budeme potřebovat 15 g a do tmavého těsta budeme potřebovat 25 g.
- Světlé těsto:
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme 15 g rozmačkaných žloutků, kukuřičný škrob, vanilku a špetku soli. Těsto zpracujeme do válečku, který zabalíme do fólie a odložíme do lednice na 1 hodinu.
- Tmavé těsto:
Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme žloutky, mouku, škrob, kakao, špetku soli, vanilku a nahrubo nasekané oříšky.
- Těsto rozdělíme na 3-4 ks, zpracujeme do válečky, který obalíme bílým těstem (také jej rozdělíme na stejný počet částí jako tmavé těsto, rozválíme mezi dvěma papíry na pečení na obdélník a zabalíme tmavý válec) a odložíme do lednice na 1 hodinu.
- Pak váleček nakrájíme na kolečka, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 12 - 15 minut.
Zdroj: Coolinarika