Dvoubarevné sádlové rohlíčky

Jednoduché a také docela chuťově zajímavé. Starodávný recept na sádlové rohlíčky. Já jsem ho trochu vylepšila a od minulého roku peču dvoubarevné. Jemně oříškové, jemně kakaové a velmi chutné. Nevydrží sice dlouho, protože je sním jako první, ale nevadí. Papám ještě i při pečení teplé, nemohu jim odolat. Autor: Petra

Přidal:, 18.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Dvoubarevné sádlové rohlíčky

Suroviny

400 ghladké mouky
100 gmletých ořechů
250 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkový cukr
250 gsádla
2 lžícekakao

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme mleté oříšky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Nakrájíme sádlo a zpracujeme kuličku těsta, kterou rozdělíme na polovinu. Do jeden části přidáme kakao a ještě jednou vypracujeme.
  2. Takto připravené těsta nakrájíme na stejné kousky. Každý kousek zpracujeme do kuličky.
  3. Pokud se vám s těstem nedá pracovat protože se lepí (použili jste velmi měkké sádlo), tak ho dejte na chvíli do lednice a až potom dělejte kuličky.
  4. Připravíme si formičky - ty vůbec nemažeme. Kuličky namačkáme do formičky tak, abychom dostali jednu polovinu bílou a jednu kakaovou, zarovnáme a dáme na plech.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10 minut.
  6. Upečené vyjmeme z trouby, necháme je chvíli vychladnout a ještě teplé je vyjmeme z formičky tak, že ťukneme formičkou o pracovní desku a rohlíček vypadne.