Dvoubarevný tvarohový koláč s ovocem

Fantastický tvarohový krém s ovocem dle vlastního výběru. Já jsem tentokrát použila mražený rybíz. Koláček byl fantastický a z plechu zmizel doslova za sekundu :) Jemné těsto dvou barev a šťavnaté díky tvarohovému krému. Autor: Mineralka

Přidal:, 10.3.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Dvoubarevný tvarohový koláč s ovocem

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
350 gpolohrubá mouka
3/4 bal.prášek do pečiva
300 mlmléko
250 mlolej
2 PLkakao
Krém:
500 gjemný tvaroh
2 ksvejce
3 PLkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
250 mlmléko
1 bal.vanilkový pudink
mražené ovoce

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme olej a mléko. Na závěr už jen vařečkou přimícháme smíchanou mouku z práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části v poměru 1: 2. Menší část obarvíme kakaem.
  2. Na připravený plech nalijeme světlé těsto, na světlé těsto kakaové a následně navrstvíme tvarohovou náplň (všechny suroviny smícháme v misce).
  3. Na závěr už jen posypeme ovoce a dáme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 30 minut - sledujeme.