Dýňová polévka

Recept Dýňová polévka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční hustá dýňová polévka. K tomu ještě opražený chlebíček. Nebojte se přidat mletou skořici, dodá polévka fantastickou chuť. Autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

400 gdýně
1 kscibule
7 gsůl
7 gpepř černý mletý
2 lžíceolivový olej
500 mlkuřecí vývar
7 gskořice
1 lžičkacukr třtinový
50 mlsmetana

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s cibuli pečeme 30 minut na 200 °C. Poté obojí smícháme s olejem, polovinou vývaru a rozmixujeme.
  2. Přidáme zbylý vývar a zahřejeme. Přidáme skořici a cukr a 5 minut povaříme.
  3. Nakonec zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.
  4. Můžete podávat i například s osmaženým chlebem nebo plátkem opražené křupavé slaniny.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit