Dýňová polévka

Tradiční hustá dýňová polévka. K tomu ještě opražený chlebíček. Nebojte se přidat mletou skořici, dodá polévka fantastickou chuť. Autor: sonizna

Přidal:, 13.9.2016
Kategorie: Polévky, Husté polévky, Dýňová, Maso, Kuřecí
Recept Dýňová polévka

Suroviny

400 gdýně
1 kscibule
7 gsůl
7 gpepř černý mletý
2 lžíceolivový olej
500 mlkuřecí vývar
7 gskořice
1 lžičkacukr třtinový
50 mlsmetana

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s cibuli pečeme 30 minut na 200 °C. Poté obojí smícháme s olejem, polovinou vývaru a rozmixujeme.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Přidáme zbylý vývar a zahřejeme. Přidáme skořici a cukr a 5 minut povaříme.
  3. Nakonec zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Můžete podávat i například s osmaženým chlebem nebo plátkem opražené křupavé slaniny.