Džem z červeného melounu

Už během minulé sezóny jsme vám nabízeli recept ze slupek z červeného melounu a nyní bychom vám chtěli nabídnout džem z dužiny z této oblíbené letní chuťovky. Hodí se do palačinek, na lívance, na oslazení nápojů, protože se přidává i citronová šťáva a kůra, bude nápoj mnohem lepší. Zkuste. Autor: Triniti

Přidal:, 5.7.2017
Kategorie: Zavařeniny, Chuťovky
Džem z červeného melounu

Suroviny

1 kgčervený meloun
1 kgkr. cukr
1 PLcitronová šťáva
1 ČLcitronová kůra

Postup přípravy

  1. Meloun očistíme, zbavíme jadérek, případně koupíme meloun bez jadérek. Z 1 kg melounu dostanete cca 2 sklenice o objemu 200 ml džemu.
  2. Nakrájený meloun na menší kousky dáme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a kůru a posypeme cukrem. Necháme stát cca 30-60 minut a pak dáme na mírný oheň.
  3. Necháme dusit asi půl hodinu a pak pomocí tyčového mixéru hmotu rozmixujeme.
  4. Sklenice omyjeme, pořádně osušíme a nalijeme džem.
  5. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zakryté bavlněnou utěrkou vychladnout.
  6. Další skvělý recept na džem ze slupky z melounu najdeš zde: Džem z melounové slupky