Falešný francouzský krémeš z listového těsta

Recept Falešný francouzský krémeš z listového těsta
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Falešný proto, že originální se zalévá čokoládovou polevou. Já jsem povrch pouze posypala cukrem a byl také fantastický. Pokud máte rádi krémové zákusky, určitě vyzkoušejte tento. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Základ:

2 kslistového těsto

Krém:

1 lmléka
250 gkr.cukor
4 ksžloutky
120 gzlatý klas nebo vanilkový pudink

Sníh:

4 ksbílek
100 gkr. cukr

Dále:

1/2 lsmetana 33%
dle chutikr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Koupila jsem listové těsto vcelku. Těsto vyválíme a upečeme na opačné straně plechu. Teplota 220 C, doba pečení asi 7 minut - sledujeme. Vyválené pláty před pečením propícháme vidličkou.
  2. Všechny suroviny na krém vymícháme v hrnci a uvaříme jako pudink.
  3. Zároveň si vyšleháme sníh z bílků a kr. cukru.
  4. Pevný sníh zamícháme do horkého pudinku a dobře zlehka promícháme.
  5. Tento vzniklý krém rychle rozetřeme na jeden upečený listový plát. Necháme vychladnout.
  6. Na vychladlý krém si vyšleháme 1/2 litru smetany s kr. cukrem na pevnou šlehačku.
  7. Rozetřeme a přiložíme druhý plát, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na úhledné kostky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
16.7.2020, tesina odpovědět00

Dobry den, to duhe testo se taky pece predem nebo pak hromadne po nazdobeni? Event. cas/stupne. Chladi se v lednici pred krajenim? Dekuji. Silvie

21.7.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět10

předem :) Teplota 220 st, doba pečení asi 7 minut - sledujeme. A určitě se chladí, aby se dobře krájelo.

Prosím vás, jak to krájíte, že je to tak hladké?

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

zoubkovaný nůž :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit