Falešný krémeš

Recept Falešný krémeš

Přidal: , 16.10.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Recept Falešný krémešRecept Falešný krémeš
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající krémové kostky - Falešný krémeš.

FOTO OD VÁS
Recept Falešný krémešRecept Falešný krémeš
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 16.10.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

7 ksžloutku
7 lžickr. cukr
7 lžicmléko
7 lžicolej
7 lžicpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva

Krém:

4 bal.vanilkový pudink
1 lvoda
300 gkr. cukr
7 ksbílek
2 lžícekr. cukr

Dále budeme potřebovat:

500 mlsmetana ke šlehání
strouhaná čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, přidáme mléko střídavě s olejem a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravíme si plech o rozměru 22 x 33 cm, dno vyložíme pečícím papírem /minimální výška plechu by měla být 4,5 cm/. Těsto navrstvíme na dno plechu a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů do zlata, asi 10 min, sledujeme.
  2. Ve vodě rozpustíme 300 g cukru, přidáme pudinkové prášky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu spolu s 2 lžícemi cukru a odložíme je do ledničky, dokud uvaříme hustý pudink. Do horkého hustého pudinku přidáme vyšlehaný sníh z bílků a jemně ho vařečkou vmícháme.
  3. Ještě teplý krém navrstvíme na upečené těsto a pěkně ho uhladíme. Necháme vychladnout a navrstvíme vyšlehanou smetanu do tuhé šlehačky, ozdobíme strouhanou čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit