SUROVINY
Budeme potřebovat:
60 dkgpolohrubá mouka
1 bal.čerstvé droždí
7 lžickr. cukr
2 ksvejce
4 dkgmáslo
1 lžíceolej
4,5 dclmléko
1 lžícesůl
džem, ořechy, mák, nutela jako nádivka
- Do 100 ml mléka si dáme droždí a přidáme 1 lžíci cukru. Necháme si vykvasit kvásek.
- Těsto si rozválíme, nakrájíme na čtverce a naplníme nádivkou. Těsto vytvarujeme na kuličky, které ukládáme do kulaté formy na pečení, kterou jsme si vymastili olejem. Necháme na teplém místě kynout cca 15 minut. Nakrájíme máslo a poklademe ho na kuličky - dáme je do trouby zapéct při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Famózne kysnuté buchty.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fabelhafte Hefeteig-Buchteln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tepsiben sült töltött bukta.
Dobry den. Lyzicu cukru a 100ml mlieka do kvasku odoberieme z uvedenych surovin a do cesta dame iba 6 lyzic cukru a 3,5mlieka? (miesto 7 lyzic a 4,5mlieka) dakujem.
jo odebereme :)
Tak jsem postup+ množství surovin dodržela a těsto je řidký i po přidání mouky navíc. Tak nevím jestli 450 ml na 600 g mouky není moc. Každopádně je už podle tohoto receptu dělat nebudu.
S těstem se pracuje skvěle, možná záleží i na kvalitě mouky. Každá mouka saje jinak tekutinu.
Proč není napsané množství ingrediencí?
suroviny jsou nalevo od postupu :)