NejRecept.cz Dezerty Koláče Famózní krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč
Famózní krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč
Recept Famózní krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč
Foto: Karambola

Kokos je velmi oblíbený, proto neváhejte a vyzkoušejte. Toto je asi ten nejlepší zákusek, jaký jsem pekla za poslední měsíc. Pekla jsem ho asi 4 krát a už mi to šlo jako po másle. Mám ho hotový do hodinky i s napečením. Jednoduché těsto, které je pouze z bílků, i kokosové i kakaové s oříšky a ten žloutkový krém s mascarpone je prostě vynikající. Pekla jsem ho mamince, tchyni a také kamarádce a každý mi psal, že ten kdo ochutnal dále chtěl recept. Tak se nechte i vy inspirovat a napečte nebíčko v tlamičce. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   17.12.2014

Famózní krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč

Kokos je velmi oblíbený, proto neváhejte a vyzkoušejte. Toto je asi ten nejlepší zákusek, jaký jsem pekla za poslední měsíc. Pekla jsem ho asi 4 krát a už mi to šlo jako po másle. Mám ho hotový do hodinky i s napečením. Jednoduché těsto, které je pouze z bílků, i kokosové i kakaové s oříšky a ten žloutkový krém s mascarpone je prostě vynikající. Pekla jsem ho mamince, tchyni a také kamarádce a každý mi psal, že ten kdo ochutnal dále chtěl recept. Tak se nechte i vy inspirovat a napečte nebíčko v tlamičce. Autor: Karambola

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Kokosové těsto:

5 ks
bílku
150 g
kokos
150 g
kr. cukr
2 lžíce
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Ořechové těsto:

100 g
mleté vlašské ořechy
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
polohrubá mouka
3 lžíce
kakao
5 ks
bílku
150 g
kr. cukr

Krém:

400 ml
mléka
1 bal.
vanilkový cukr
200 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový pudink
10 ks
žloutku
250 g
máslo
150 g
mascarpone
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 32 x 23 cm. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct na teplotu 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Připravíme si hnědé těsto zatím co se nám peče kokosový plát. Ořechy si smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme smíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako kokosové těsto.
  4. Připravíme si krém. Mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový cukr (nebo můžeme přidat lusk vanilky, který necháme v mléce ponořen jednu hodinu) a kr. cukr, následně přidáme pudinkové prášky. Postupně zahříváme a přidáváme žloutky za stálého míchání. Když hmota zhoustne, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vymícháme do pěny a přidáme mascarpone a následně vychladlou žloutkovou hmotu. Vymixujeme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme to hnědým ořechovým těstem a trocha nádivky si navrstvíme i na vrch.
  6. Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Video recept:

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
AlenkaL    ·   31.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nevím proč ale neztuhnul mi ani do rána krém. Na mne moc přeslazené. Při přípravě krému by se podle mne máslo mělo utřít s cukrem a do vaření pudinku dát mnimum cukru.Určitě by se lépe zpracovávalo . Žloutky v krému mi přijdou zytečné. Kokosová chut s kombinací čokoládovou je bezvadná.

NejLucka NejLucka    ·   1.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

sto lidí, sto chutí :) ale díky za komentár :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty