Famózní krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč

Kokos je velmi oblíbený, proto neváhejte a vyzkoušejte. Toto je asi ten nejlepší zákusek, jaký jsem pekla za poslední měsíc. Pekla jsem ho asi 4 krát a už mi to šlo jako po másle. Mám ho hotový do hodinky i s napečením. Jednoduché těsto, které je pouze z bílků, i kokosové i kakaové s oříšky a ten žloutkový krém s mascarpone je prostě vynikající. Pekla jsem ho mamince, tchyni a také kamarádce a každý mi psal, že ten kdo ochutnal dále chtěl recept. Tak se nechte i vy inspirovat a napečte nebíčko v tlamičce. Autor: Karambola

Přidal:, 17.12.2014
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Famózní krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč
40082
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

Kokosové těsto:
5 ksbílku
150 gkokos
150 gkr. cukr
2 lžícepolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Ořechové těsto:
100 gmleté vlašské ořechy
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícepolohrubá mouka
3 lžícekakao
5 ksbílku
150 gkr. cukr
Krém:
400 mlmléka
1 bal.vanilkový cukr
200 gkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
10 ksžloutku
250 gmáslo
150 gmascarpone
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 32 x 23 cm. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct na teplotu 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Připravíme si hnědé těsto zatím co se nám peče kokosový plát. Ořechy si smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme smíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako kokosové těsto.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Připravíme si krém. Mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový cukr (nebo můžeme přidat lusk vanilky, který necháme v mléce ponořen jednu hodinu) a kr. cukr, následně přidáme pudinkové prášky. Postupně zahříváme a přidáváme žloutky za stálého míchání. Když hmota zhoustne, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vymícháme do pěny a přidáme mascarpone a následně vychladlou žloutkovou hmotu. Vymixujeme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme to hnědým ořechovým těstem a trocha nádivky si navrstvíme i na vrch.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
40082
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze