Fantastická buchta s ananasem

Rychlé, jednoduché a chutné. Uklízela jsem v komoře a našla jsem pár zapomenutých konzerv ananasu, tak jsem je musela spotřebovat. Tuto buchtu peču většinou s meruňkami, ale tentokrát jsem použila ananas a docela to vyšlo. Autor: Triniti

Přidal:, 16.4.2019
Kategorie: Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Ananas
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastická buchta s ananasem

Suroviny

4 ksvejce
250 gcukr krupice
10 lžicolej
10 lžicšťáva z ananasu
1 bal.prášek do pečiva
250 ghladká mouka
1 konzervaananas
4 PLhrubá mouka

Postup přípravy

  1. Ananas necháme okapat, ale šťávu si necháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Kostky ananasu posypeme hrubou moukou a jemně promícháme, aby se moukou ananas obalil.
  3. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme šťávu z ananasu a olej. Na závěr už jen metličkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a takto připravené těsto nalijeme do formy na pečení. Dno jsme vyložili papírem. Na vrch rovnoměrně rozložíme kostky ananasu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Sledujeme. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem.