NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Fantastická marináda na extra jemná kuřecí prsa hotová za 5 minut
Fantastická marináda na extra jemná kuřecí prsa hotová za 5 minut
Recept Fantastická marináda na extra jemná kuřecí prsa hotová za 5 minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Připravte si chutnou marinádu za 5 minut a po upečení budete mít extra jemná kuřecí prsa, která se doslova rozplývají na jazyku. Pro přípravu marinády vám postačí jen pár základních surovin, jako je například smetana, citrónová kůra, sůl a pepř a samozřejmě nesmíte vynechat ani bylinky. Ty se nyní v zahradě krásně zelení, tak proč si nenatrhat a nepoužít v kuchyni. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   18.5.2017

Fantastická marináda na extra jemná kuřecí prsa hotová za 5 minut

Připravte si chutnou marinádu za 5 minut a po upečení budete mít extra jemná kuřecí prsa, která se doslova rozplývají na jazyku. Pro přípravu marinády vám postačí jen pár základních surovin, jako je například smetana, citrónová kůra, sůl a pepř a samozřejmě nesmíte vynechat ani bylinky. Ty se nyní v zahradě krásně zelení, tak proč si nenatrhat a nepoužít v kuchyni. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 šálky
zakysaná smetana
1/2 ks
citron - kůra
podle chuti
sůl a pepř
dle chuti
bylinky (např. kopr, tymián, ...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Už jste asi slyšeli, že mléko, sladká nebo zakysaná smetana, popřípadě kyselé mléko působí na maso tak, že po vysmažení je extra jemné a chutné. Připravte si marinádu den předem, namarinujte maso a uvidíte, že to je pravda.
  2. Připravíme si zakysanou smetanu, kterou dáme do misky. Citron pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a na jemném struhadle nastrouháme polovinu citronu. Krásně zvýrazní chuť a marinádu osvěží.
  3. Osolíme a opepříme, přidáme bylinky podle chuti. Osvědčil se nejvíce kopr, nyní je i sezóna v zahradě ho je hodně, je mladý a nejchutnější.
  4. Do takto připravené marinády namočíme kuřecí prsa, kuřecí nohy nebo křídla. Je to na vás.
  5. Nejlepší je maso marinovat celou noc. Po vysmažení nebo grilování bude maso křupavé a velmi šťavnaté.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář