Fantastická marináda na extra jemná kuřecí prsa hotová za 5 minut

Připravte si chutnou marinádu za 5 minut a po upečení budete mít extra jemná kuřecí prsa, která se doslova rozplývají na jazyku. Pro přípravu marinády vám postačí jen pár základních surovin, jako je například smetana, citrónová kůra, sůl a pepř a samozřejmě nesmíte vynechat ani bylinky. Ty se nyní v zahradě krásně zelení, tak proč si nenatrhat a nepoužít v kuchyni. Autor: Triniti

Přidal:, 18.5.2017
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd, 15 minutovky, Tipy a triky, Část dne
Recept Fantastická marináda na extra jemná kuřecí prsa hotová za 5 minut

Suroviny

2 šálkyzakysaná smetana
1/2 kscitron - kůra
podle chutisůl a pepř
dle chutibylinky (např. kopr, tymián, ...)

Postup přípravy

  1. Už jste asi slyšeli, že mléko, sladká nebo zakysaná smetana, popřípadě kyselé mléko působí na maso tak, že po vysmažení je extra jemné a chutné. Připravte si marinádu den předem, namarinujte maso a uvidíte, že to je pravda.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravíme si zakysanou smetanu, kterou dáme do misky. Citron pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a na jemném struhadle nastrouháme polovinu citronu. Krásně zvýrazní chuť a marinádu osvěží.
  3. Osolíme a opepříme, přidáme bylinky podle chuti. Osvědčil se nejvíce kopr, nyní je i sezóna v zahradě ho je hodně, je mladý a nejchutnější.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Do takto připravené marinády namočíme kuřecí prsa, kuřecí nohy nebo křídla. Je to na vás.
  5. Nejlepší je maso marinovat celou noc. Po vysmažení nebo grilování bude maso křupavé a velmi šťavnaté.Tip: Jahodový džem bez chemie