NejRecept.cz Dezerty Koláče Fantastická marlenka bez válení s krémem ze zakysané smetany
Fantastická marlenka bez válení s krémem ze zakysané smetany
Recept Fantastická marlenka bez válení s krémem ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   6.11.2021

Fantastická marlenka bez válení s krémem ze zakysané smetany

Fantastický medový zákusek. Hotový je opravdu velmi rychle a příprava je neskutečně jednoduchá. Krém ze zakysané smetany dodá lehkost a nadýchanost. Autor: Karmabola

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

160 g
máslo
180 g
med
1,5 lžičky
jedlá soda
4 ks
vejce
špetka
sůl
150 g
moučkový cukr
250 g
polohrubá mouka

Krém:

700 g
zakysaná smetana
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo a med dáme do hrnce ohřát. Když začne vřít, přidáme jedlou sodu. Mícháme asi dvě minuty, dokud hmota nezíská pěknou hnědou barvu a odstavíme. Vezměte si větší hrnec, aby vám hmota neprotekla přes okraj - po přidání sody začne máslo s medem kypět. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Vajíčka utřeme s moučkovým cukrem a špetkou soli do pěny, zašleháme vychladlou medovou hmotu a promícháme. Na závěr přidáme prosetou mouku a promícháme. Připravené těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (42x32 cm) a dáme péct.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Kraje odkrojíme a odložíme stranou (pomocí mixéru rozmixujeme na prášek - budeme sypat na vrch a boky). Následně těsto překrojíme na polovinu a opatrně překrojíme těsta i podélně. Dostaneme 4 ks, které střídavě ukládáme na sebe s krémem.
  4. Krém připravíme jednoduše - zakysanou smetanu 20% vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny. Posypeme vrch i boky a odložíme do chladničky.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Renáta Verona    ·   7.1.2023   ·   Odpovědět   ·  

Prosím vás, ten krém vám stuhol? Mne veru ostal riedky, musela som iný robiť...

NejLucka NejLucka    ·   9.1.2023   ·   Odpovědět   ·  

stuhol :)

veroniikaa    ·   19.2.2022   ·   Odpovědět   ·  

Skvělý recept, chuť jako z cukrárny, nenáročné, pečeme už po třetí :-)

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář