Fantastický medový zákusek. Hotový je opravdu velmi rychle a příprava je neskutečně jednoduchá. Krém ze zakysané smetany dodá lehkost a nadýchanost. Autor: Karmabola
Fantastický medový zákusek. Hotový je opravdu velmi rychle a příprava je neskutečně jednoduchá. Krém ze zakysané smetany dodá lehkost a nadýchanost. Autor: Karmabola
Každý den nejlepší recepty a články
Celá vejce prosím? Děkuji
Ano
Doporučuji nejdříve udělat krém a dát do lednice, aby trochu stuhl, jinak je docela řídký a hůř se s jim pracuje. A čím krájíte upečené těsto? Aby bylo fakt rovně rozkrájené? Jinak marlenka super, Doporučuji ještě jíst až na druhý den, aby v lednici ztuhl ten krém a dostal se do těsta. K posypce nahoru jsem přidala cca 50-100g rozemletých vlašských ořechů. Naše marlenka byla velká cca 25x20 a na výšku asi 7-8cm.
Pekla jsem to jako 4 pláty a bylo vyřešeno. Jinak jsou buď speciální cukrářské pomůcky, popř po domácku: dejte na kraje 2 stejné předměty, dle požadované šířky (např. špejle, příborové nože,...). Ostrým, ideálně vroubkovatým/vlnitým nožem krájejte tak, aby nůž stále "ležel" na předmětech na krajích.
Prosím vás, ten krém vám stuhol? Mne veru ostal riedky, musela som iný robiť...
stuhol :)
Skvělý recept, chuť jako z cukrárny, nenáročné, pečeme už po třetí :-)
díky
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Objevila jsem recept na Vaši Marlenku a ihned jsme se pustily s dcerkou do pečení. Skvělý recept, vše se povedlo. Smetana sice byla řidší, ale pomohly jsme si pomocí špejlí a pečícího pap. Aby pláty držely na sobě a nerozjížděly se zajistily jsme je špejlemi a vytékající krém zvednutím papíru kterým jsme marlenku vypodložily. Daly zchladit a asi za hod. jsme posypaly drobečky, opět použily papír i navrch a zatížily dřevěným prkýnkem, čímž jsme docílily rovného tvaru. Při okrajování a porcování jsme použily školní pravítko, aby marlenka měla pravidelný tvar a zákusek nemá chybu. Přidaly jsme si Vaši Marlenku do rodinných receptů. Děkujeme ❤