Fantastická marlenka bez válení s krémem ze zakysané smetany

Recept Fantastická marlenka bez válení s krémem ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastický medový zákusek. Hotový je opravdu velmi rychle a příprava je neskutečně jednoduchá. Krém ze zakysané smetany dodá lehkost a nadýchanost. Autor: Karmabola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

160 gmáslo
180 gmed
1,5 lžičkyjedlá soda
4 ksvejce
špetkasůl
150 gmoučkový cukr
250 gpolohrubá mouka

Krém:

700 gzakysaná smetana
150 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo a med dáme do hrnce ohřát. Když začne vřít, přidáme jedlou sodu. Mícháme asi dvě minuty, dokud hmota nezíská pěknou hnědou barvu a odstavíme. Vezměte si větší hrnec, aby vám hmota neprotekla přes okraj - po přidání sody začne máslo s medem kypět. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Vajíčka utřeme s moučkovým cukrem a špetkou soli do pěny, zašleháme vychladlou medovou hmotu a promícháme. Na závěr přidáme prosetou mouku a promícháme. Připravené těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (42x32 cm) a dáme péct.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Kraje odkrojíme a odložíme stranou (pomocí mixéru rozmixujeme na prášek - budeme sypat na vrch a boky). Následně těsto překrojíme na polovinu a opatrně překrojíme těsta i podélně. Dostaneme 4 ks, které střídavě ukládáme na sebe s krémem.
  4. Krém připravíme jednoduše - zakysanou smetanu 20% vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny. Posypeme vrch i boky a odložíme do chladničky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit