Fantastické knedlíčky ze staršího pečivo se slaninou

Jedna z mých nejoblíbenějších příloh. Knedlíky na různé způsoby řada podávám k omáčke a masu, ať už kynuté, ze starších rohlíků nebo ze staršího chleba. Do těchto jsem přidala i kousek uzené slaniny a byly opravdu luxusní. Doma mi řekli, že jsem mohla přidat ještě osmaženou cibulku a řeknu vám, to mě ani nenapadlo. Bylo by to ještě luxusnější, tak příště vyzkouším tu slaninu orestovat spolu s cibulkou. Určitě vyzkoušejte, pokud vás již omrzely brambory nebo rýže :) Autor: Triniti

Přidal:, 15.3.2017
Kategorie: Přílohy
Fantastické knedlíčky ze staršího pečivo se slaninou

Suroviny

200 gstaršího pečiva (chléb nebo rohlíky)
100 mlmléka
40 ghladké mouky
40 gslaniny
podle chutisůl a pepř
trochupetrželka
na zahuštěnídětská krupice
2 ksvejce
2 PLolej

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na drobno (nakrájejte opravdu na menší kousky, aby se vám knedlíčky po uvaření nerozpadávali) a na rozpálené pánvi, na které jsme rozpálili 2 lžíce oleje orestujeme dozlatova.
  2. Starší pečivo (rohlíky nebo chleba) nakrájíme na kostičky a zalijeme ho mlékem. K pečivu přidáme orestovanou, nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou petrželkou, ochutíme solí a pepřem, přidáme mouku a rozšlehaná vajíčka.
  3. Vše spolu promícháme a podle potřeby přidáme i dětskou krupici. Krupicí celou hmotu zahustíme, ale přidáváme ji pouze tehdy, pokud z hmoty nelze tvarovat knedlíčky. Záleží na pečivu, jako tuhé bylo, proto si to třeba vysledovat.
  4. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které házíme do horké vody a vaříme je cca 10 minut.