NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Karlovarské knedlíky Fantastické knedlíčky ze staršího pečivo se slaninou
Fantastické knedlíčky ze staršího pečivo se slaninou
Recept Fantastické knedlíčky ze staršího pečivo se slaninou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Jedna z mých nejoblíbenějších příloh. Knedlíky na různé způsoby řada podávám k omáčke a masu, ať už kynuté, ze starších rohlíků nebo ze staršího chleba. Do těchto jsem přidala i kousek uzené slaniny a byly opravdu luxusní. Doma mi řekli, že jsem mohla přidat ještě osmaženou cibulku a řeknu vám, to mě ani nenapadlo. Bylo by to ještě luxusnější, tak příště vyzkouším tu slaninu orestovat spolu s cibulkou. Určitě vyzkoušejte, pokud vás již omrzely brambory nebo rýže :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   15.3.2017

Fantastické knedlíčky ze staršího pečivo se slaninou

Jedna z mých nejoblíbenějších příloh. Knedlíky na různé způsoby řada podávám k omáčke a masu, ať už kynuté, ze starších rohlíků nebo ze staršího chleba. Do těchto jsem přidala i kousek uzené slaniny a byly opravdu luxusní. Doma mi řekli, že jsem mohla přidat ještě osmaženou cibulku a řeknu vám, to mě ani nenapadlo. Bylo by to ještě luxusnější, tak příště vyzkouším tu slaninu orestovat spolu s cibulkou. Určitě vyzkoušejte, pokud vás již omrzely brambory nebo rýže :) Autor: Triniti

Suroviny
200 g
staršího pečiva (chléb nebo rohlíky)
100 ml
mléka
40 g
hladké mouky
40 g
slaniny
podle chuti
sůl a pepř
trochu
petrželka
na zahuštění
dětská krupice
2 ks
vejce
2 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Slaninu nakrájíme na drobno (nakrájejte opravdu na menší kousky, aby se vám knedlíčky po uvaření nerozpadávali) a na rozpálené pánvi, na které jsme rozpálili 2 lžíce oleje orestujeme dozlatova.
  2. Starší pečivo (rohlíky nebo chleba) nakrájíme na kostičky a zalijeme ho mlékem. K pečivu přidáme orestovanou, nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou petrželkou, ochutíme solí a pepřem, přidáme mouku a rozšlehaná vajíčka.
  3. Vše spolu promícháme a podle potřeby přidáme i dětskou krupici. Krupicí celou hmotu zahustíme, ale přidáváme ji pouze tehdy, pokud z hmoty nelze tvarovat knedlíčky. Záleží na pečivu, jako tuhé bylo, proto si to třeba vysledovat.
  4. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které házíme do horké vody a vaříme je cca 10 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář