Fantastické koblihy s jahodovou pěnou

Recept Fantastické koblihy s jahodovou pěnou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud něco sladkého na oběd, tak určitě koblihy s jahodovou pěnou. Zítra k ním bude zeleninová nebo zelná polévka. Ještě se rozhodnu :)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Suroviny:

500 gpolohrubé mouky
5 gsušeného droždí
40 gkr. cukru
1 ksžloutek
2 dlmléko vlažné
špetkasoli

Pěna:

2 ksbílky
100 gkr. cukru
3 lžícejahodového džemu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si kvásek - mléko vlažné, droždí, cukr, sůl, za lžíci mouky zamícháme a necháme kynout na teplém místě. Když je dostatečně vykynutý přidáme kvásek do mouky. Dále přidáme žloutek a přilijeme letní mléko, tolik, aby bylo těsto dostatečně husté. Hodně záleží od mouky, některá pohltí více mléka čili může být 2 nebo 2,5 - 3 dl.
  2. Vypracujeme těsto a dáme kynout na teplé místo. Já zvyknu těsto nejdříve spracovat mixérem a pak ještě rukou. Vypracované těsto dáme kynout na teplé místo, tak 3/4 - 1 hodinu. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme koblihy. Necháme je ještě tak 15 minut kynout zakryté utěrkou. Před tím než je budeme vkládat do rozpáleného oleje uděláme uprostřed dírku prstem. A můžeme smažit.
  3. Bílky vyšleháme s cukrem a jemně vařečkou přimícháme džem.
  4. Dobře vyšlehané dáme nad páru a tam ještě alespoň 15 min šleháme šlehačem, pěna nám začne houstnout a lepit se na okraj hrnce - tehdy je už pěna hotová.

Můj blog: Akeber

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit