Fantastické strojkové vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku

Jeden z mých oblíbených druhů vánočních koláčků. Dělávám je s kakaem i bez (v tom případě množství kakaa nahradím moukou) a vždy zmizí z krabičky jako první. Pokud dělám bez kakaa, máčím v tmavé čokoládě, pokud dělám s kakaem, máčím v bílé čokoládě. Autor: Petra

Přidal:, 19.12.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Dezerty, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastické strojkové vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku

Suroviny

90 gmoučkový cukr
1 ksvejce
40 gkakao
140 ghladká mouka
100 gmáslo
marmeláda na lepení
čokoláda na máčení

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku spolu s moučkovým cukrem a kakaem prosejeme do misky, přidáme vajíčko, nakrájené máslo pokojové teploty a vypracujeme kuličku těsta.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na hodinu.
  3. Pomocí strojku uděláme na plech vyložený pečícím papírem hady, které nakrájíme na stejné tyčinky.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 7 minut.
  5. Upečené slepíme marmeládou a namočíme do čokolády.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky