Fantastické strojkové vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku

Jeden z mých oblíbených druhů vánočních koláčků. Dělávám je s kakaem i bez (v tom případě množství kakaa nahradím moukou) a vždy zmizí z krabičky jako první. Pokud dělám bez kakaa, máčím v tmavé čokoládě, pokud dělám s kakaem, máčím v bílé čokoládě. Autor: Petra

Přidal:, 19.12.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastické strojkové vánoční cukroví, které se rozplývá na jazyku

Suroviny

90 gmoučkový cukr
1 ksvejce
40 gkakao
140 ghladká mouka
100 gmáslo
marmeláda na lepení
čokoláda na máčení

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku spolu s moučkovým cukrem a kakaem prosejeme do misky, přidáme vajíčko, nakrájené máslo pokojové teploty a vypracujeme kuličku těsta.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na hodinu.
  3. Pomocí strojku uděláme na plech vyložený pečícím papírem hady, které nakrájíme na stejné tyčinky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 7 minut.
  5. Upečené slepíme marmeládou a namočíme do čokolády.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce