Fantastický maminčin tvarohový mrežovník

Velmi oblíbený tvarohový koláček, který lahodí i oku. Z těsta se tvaruje na vrch koláčku mřížka, která celému koláči dodá nádherný šmrnc. Ještě před podáváním se vrch posype moučkovým cukrem a je to nebíčko v tlamičce. Je to koláč, který není velmi přeslazený, je vhodný ke kávičce, ke šálku čaje nebo i na snídani ke šálku kakau pro dětičky. Autor: Marta M.

Přidal:, 27.5.2017
Kategorie: Moučníky
Recept Fantastický maminčin tvarohový mrežovník

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
250 gmáslo
250 gmoučkový cukr
1 ksprášek do pečiva
2 ksvanilkový cukr
2 ksvajíčka
Tvarohová náplň:
asi 1 kgdomácí tvaroh
2 ksvanilkový cukr
asi 250 gmoučkový cukr
citronová kůra

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracuji těsto.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. 2/3 těsta rozválíme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Už jsem ho dělala i na papírem na pečení a také vyšel skvěle. Tehdy se dá krásně vybrat z plechu hned po vyjmutí z trouby a vychladne vám mnohem dříve. Pokud jste nedočkaví jako já, tak dejte papír.
  3. Na to namažu tvaroh, ze zbylého těsta dělám mřížku.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Peču na 180 stupňů cca 30 min. Každý podle své trouby. Když začíná hnědnout, vybíráme ho a s plechem ho položíme na mřížku a necháme vychladnout.
  5. Tvaroh nevážím, ale mám ráda hodně tvarohu, takže ho tam dávám asi kilo. Pokud máte rádi méně tvarohu, dejte pouze 750 g.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.