NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Fantastický přibináčkový zákusek s jahodami
Fantastický přibináčkový zákusek s jahodami
Recept Fantastický přibináčkový zákusek s jahodami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Sezóna jahod se pomaličku, ale jistě začíná, proto si už nyní uložte recepty, které chcete z jahod vyzkoušet. Určitě vám doporučuji tento skvělý dezert, který není příliš sladký a za teplých letních dnů určitě osvěží. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   20.5.2023

Fantastický přibináčkový zákusek s jahodami

Sezóna jahod se pomaličku, ale jistě začíná, proto si už nyní uložte recepty, které chcete z jahod vyzkoušet. Určitě vám doporučuji tento skvělý dezert, který není příliš sladký a za teplých letních dnů určitě osvěží. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
3 lžíce
moučkový cukr
3 lžíce
polohrubá mouka
3 lžíce
olej
1/2 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
kakao

Krém:

250 g
jemný tvaroh
200 g (40
)%smetana ke šlehání
2 lžíce
moučkový cukr
1 lžička
vanilková esence
1 bal.
vanilkový pudink bez vaření Olé

Dále:

podle potřeby
jahody
podle chuti
džem

Vrch:

100 g
čokoláda
80 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně zašleháme olej a na závěr už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  2. Připravené těsto naneseme na plech s pečícím papírem a upečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
  3. Po upečení stáhneme papír a necháme na mřížce vychladnout.
  4. Po vychladnutí korpus potřeme džemem a poklademe jahody řeznou stranou dolů.
  5. Na jahody naneseme krém - tvaroh, smetanu na šlehání, cukr a vanilkovou esenci vyšleháme do tuhého krému, do kterého na závěr přisypeme vanikový pudinkový prášek bez vaření.
  6. Krém pěkně uhladíme a vrch polijeme polevou - smetanu ohřejeme těsně k bodu varu a zalijeme nalámanou čokoládu.
  7. V chladničce necháme vychladit nejlépe přes noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Pavlína Hoferková    ·   11.9.2023   ·   Odpovědět   ·  

Taky se mi nepovedl. Těsto tenké asi pul milimetru, krém se zdrcnul asi po vteřině co jsem k němu přidala puding. Bylo mi líto to celé vyhodit tak jsem z toho udělala roládu, polila čokoládou a posypala lyofylizovanými jahodami

MIKYESNER    ·   13.7.2023   ·   Odpovědět   ·  

Recept jednoduchý a skvělý 👍🏻 určitě příště udělám zas!😍

Nateee    ·   12.6.2023   ·   Odpovědět   ·  

Proč jsem si nepřečetla komentář.. Jo protože jsem ho objevila až teď. Měla jsem recept otevřený už pár dní a předtím tu žádný nebyl.. Z toho plyne ponaučení. UŽ NIKDY NEBUDU DĚLAT NEOVĚŘENÝ RECEPT, KDE NEJSOU KOMENTÁŘE, ŽE JE RECEPT DOBRÝ! tento recept jedním slovem? KATASTROFA!! úplně zbytečný čas, peníze, nervy... Paní si ty míry střílela asi od boku, nebo tento recept přidal někdo, kdo varečku viděl jen na obrázku. Těsto možná na nějaký pidi plech od panenky BabyBorn, krém jestli se to tak dá nazvat je zrcnuta hmota.. Chuť dobrá ale konzistence grc.. A čokoládová poleva 😀😀😀😀😀😀no dál už to radši nekomentuju.. Jak jsem v rukách "krém" upatlala, rozpatlala, rozdrolila na jahody, polila řídkou čokoládou se smetanou, tak jsem výsledek byl takový, že bych dezert mohla hodit do popelnice. UŽ NIKDY!!!

Veronika Aulická    ·   2.6.2023   ·   Odpovědět   ·  

Tento dezert už nikdy dělat nebudu, vůbec to nevyjde jako na obrázku. Krém se po přidání pudinku zdrcl tak že jsem ho musela zředit mlékem aby se dal aspoň trochu rozetřít, poleva se mi také nepovedla a těsto je na nějaký pidi plech a aby toho bylo víc musela jsem dělat ze dvou dávek.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář