Fantastický propadáváný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Recept Fantastický propadáváný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Přidal: , 5.4.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý a chutný koláček s čokoládovým pudinkem a polevou ze zakysané smetany.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 5.4.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajec
250 gkr. cukr
100 mlolej
100 mlhorká voda
250 gpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakaa

Dále budeme potřebovat:

2 bal.čokoládový pudink
1 lmléko
6 lžickr. cukr

Poleva:

4 bal.zakysaná smetana
5 lžickr. cukr
4 bal.vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně zašleháme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme olej a vodu a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta oddělíme a do jedné části přidáme kakao.
  2. Bílé těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech o rozměru 25 x 35 cm a navrstvíme uvařený čokoládový pudink. Uděláme hromádky a navrstvíme kakaové těsto.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn plechu.
  4. Na ještě horký upečený koláč navrstvíme vymíchanú smetanu s kr. a vanilkovým cukrem. Pěkně uhladíme a necháme vychladnout, nejlépe nechat odpočívat celou noc v chladničce.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit