NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantastický propadáváný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Fantastický propadáváný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Recept Fantastický propadáváný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   5.4.2016

Fantastický propadáváný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Jednoduchý a chutný koláček s čokoládovým pudinkem a polevou ze zakysané smetany.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
250 g
kr. cukr
100 ml
olej
100 ml
horká voda
250 g
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakaa

Dále budeme potřebovat:

2 bal.
čokoládový pudink
1 l
mléko
6 lžic
kr. cukr

Poleva:

4 bal.
zakysaná smetana
5 lžic
kr. cukr
4 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně zašleháme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme olej a vodu a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Polovinu těsta oddělíme a do jedné části přidáme kakao.
  2. Bílé těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech o rozměru 25 x 35 cm a navrstvíme uvařený čokoládový pudink. Uděláme hromádky a navrstvíme kakaové těsto.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn plechu.
  4. Na ještě horký upečený koláč navrstvíme vymíchanú smetanu s kr. a vanilkovým cukrem. Pěkně uhladíme a necháme vychladnout, nejlépe nechat odpočívat celou noc v chladničce.

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář