Farmářské brambory

Dělala jsem farmářské brambory, které jsem podávala jen tak bez žádného masa. Potřebovali jsme si odpočinout, ale zároveň jsme chtěli něco velmi chutné, tak jsem přidala i slaninu. Vždyť chlapi potřebují alespoň trochu příchutě a řeknu vám, úplně to stačilo. Slanina omastila brambory, dodala jim tu správnou chuť a hotové hlavní jídlo bylo za 5 minut pryč z talíře. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 26.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Farmářské brambory

Suroviny

brambory
slanina
česnek
petrželka
cibule
sádlo
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve šlupce. Mezitím si nachystáme slaninku, kterou nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na jemno a oloupeme česnek. Petrželku taky nakrájíme na drobno.
  2. Na sádle začneme smažit cibulku a pak přidáme slaninu. Jakmile zezlátne přidáme prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Nachystáme si pekáč a dáme do něj oloupané a nakrájené brambory. Osolíme a opepříme. Přidáme cibulku se slaninou a promícháme. Dáme péct do trouby. Ke konci přidáme nasekanou petrželku.
  4. Můžeme podávat jen tak s tatarkou a nebo jako přílohu. Přeji dobrou chuť.=)