Farmářský burger se sýrem

Farmářský burger se sýrem. Někdy třeba vařit i jiná jídla než klasická opékaná kuřecí prsa nebo omáčku s masem. Udělala jsem netradiční masová hnízda, která jsem obalila ve slanině a na vrch jsem položila pořádnou hromádku strouhaného sýra. Na vrchu křupavé uvnitř šťavnaté. Autor: remcula

Recept Farmářský burger se sýrem

Suroviny

Maso:
300 gmleté maso MIX
1 lžícezakysaná smetana
1 lžičkakoření farmářský burger
3-5 plátky anglická, nebo oravská slanina, na každý kus burgru 1-2 kusy
100 gsýr Gouda
50 gšunka
2 kusykyselý okurek

Postup přípravy

  1. Maso promícháme s kořením a zakysanou smetanou a vytvoříme 2 koule, každá asi 150g.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na trochu navlhčeném prkýnku do nich vtlačíme plechovku piva, nebo nějakou podobnou nádobku. Vznikne nám jakoby košíček.
  3. Ještě s plechovkou v mase si misku upravíme. Kolem dokola obtočíme slaninu, vyjmeme plechovku a vzniklé misky naplníme strouhaným sýrem, šunkou a okurkami.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky