Fazole v leču
Pokud jste to ještě nedělali, je to velká chyba. I když se to zdá, že je to jídlo chudých, věřte, že budete s výsledkem maximálně spokojeni, tak jako jsem byla já. K tomu jen domácí chlebíček (já osobně jsem v poslední době propadla mánii kváskového chleba) a rychlá večeře je na světě. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 ksvětší cibule
2 kszelené papriky
6 kspevných keříčkových rajčat
1 ksmladá cuketa
3 stroužkyčesneku
2 ksšpekáčky
1 plechovkaBretaňských fazolí nebo jiných s tomatovou omáčkou
1 lžícerajského protlaku
1 lžícechilli omáčky
1 lžícečerveného vinného octa
1 lžícesádla nebo oleje
sůl, pepř a cukr dle chuti
- Ve větší pánvi rozpálíme tuk. Přidáme na céčka pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na půlkolečka pokrájené špekáčky a osmahneme.
- Pak přihodíme na proužky pokrájenou papriku a cuketu na půlkolečka.
- Přidáme nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a dáme do pánve.
- Přidáme protlak, sůl, pepř a cukr a zarestujeme. Přidáme ocet a necháme jej odpařit. Nalejeme omáčku z fazolí a je-li potřeba, i trochu vody. Dusíme chvilku cca 10 minut, aby byla zelenina na skus.
- Úplně na závěr přidáme fazole, chilli omáčku a podle potřeby dosladíme a dosolíme.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Můj blog: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU