NejRecept.cz Koláče, cukroví Fenomenální dezert - Černý les
Fenomenální dezert - Černý les
Recept Fenomenální dezert - Černý les
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kombinace mascarpone krému a vanilkového pudinku jde k sobě. Připravte si doma výborné sladké pokušení. Výborná pochoutka!

Martina1978    ·   27.2.2015

Fenomenální dezert - Černý les

Kombinace mascarpone krému a vanilkového pudinku jde k sobě. Připravte si doma výborné sladké pokušení. Výborná pochoutka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto na korpus:

6 ks
vajec
6 lžic
cukru
4-5 lžíce
mouky
2 lžíce
kakaového prášku
0,5 balíčku
prášku do pečiva
špetka soli

Krém:

500 g
mascarpone
1 ks
vanilkový pudink
5,5 dcl
mléka
7 lžic
moučkového cukru
30 ml
rumu
4 dcl
smetany na šlehání

Ještě budeme potřebovat:

400 g
kompotovaných višní
1 lžička
skořice
2 lžíce
rumu

Čokoládová poleva:

150 g
čokolády na vaření
3,5 dcl
mléka
2 lžíce
rumu
2 lžíce
cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto na korpus: žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Ušlehaný sníh přidáme k žloutkové směsi a opatrně zamícháme už jen lžící, ne mixérem. Hotové těsto vylijeme na papírem vyložený plech o rozměrech 25 x 35 cm. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vložíme plech s těstem a teplotu snížíme na 150 stupňů. Upečeme.
  2. Krém: Vanilkový pudink vysypeme do 2 dcl mléka, přidáme cukr, smícháme. Zbylé mléko (3,5 dcl) přivedeme k varu, uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přidáme mascarpone, rum a vyšlehanou šlehačku.
  3. Višně odpeckujeme, posypeme skořicí a polijeme rumem. Necháme chvíli odležet. Šťávu odložíme bokem.
  4. Vychladlý korpus nařežeme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm.
  5. Čokoládová poleva: Do mléka dáme na kostičky nalámanou čokoládu na vaření, rum a cukr. Mléko přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme mírně vychladnout.
  6. Připravíme si mísu, nejlépe skleněnou, aby bylo pěkně vidět vrstvení. Na dno mísy dáme krém, na krém dáme kostičky korpusu, ty posypeme višněmi, polijeme šťávou z višní a čokoládovou polevou. Postup opakujeme dva nebo tři krát podle velikosti mísy. Na vrchu má být krém, který ještě polijeme čokoládovou polevou.
  7. Dáme do lednice pořádně vychladit, nejlépe přes noc.

Zdroj: Nosalty

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář