Fenomenální dezert - Černý les

Recept Fenomenální dezert - Černý les

Přidal: , 27.2.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kombinace mascarpone krému a vanilkového pudinku jde k sobě. Připravte si doma výborné sladké pokušení. Výborná pochoutka!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.2.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto na korpus:

6 ksvajec
6 lžiccukru
4-5 lžícemouky
2 lžícekakaového prášku
0,5 balíčkuprášku do pečiva
špetka soli

Krém:

500 gmascarpone
1 ksvanilkový pudink
5,5 dclmléka
7 lžicmoučkového cukru
30 mlrumu
4 dclsmetany na šlehání

Ještě budeme potřebovat:

400 gkompotovaných višní
1 lžičkaskořice
2 lžícerumu

Čokoládová poleva:

150 gčokolády na vaření
3,5 dclmléka
2 lžícerumu
2 lžícecukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto na korpus: žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Ušlehaný sníh přidáme k žloutkové směsi a opatrně zamícháme už jen lžící, ne mixérem. Hotové těsto vylijeme na papírem vyložený plech o rozměrech 25 x 35 cm. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vložíme plech s těstem a teplotu snížíme na 150 stupňů. Upečeme.
  2. Krém: Vanilkový pudink vysypeme do 2 dcl mléka, přidáme cukr, smícháme. Zbylé mléko (3,5 dcl) přivedeme k varu, uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku přidáme mascarpone, rum a vyšlehanou šlehačku.
  3. Višně odpeckujeme, posypeme skořicí a polijeme rumem. Necháme chvíli odležet. Šťávu odložíme bokem.
  4. Vychladlý korpus nařežeme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm.
  5. Čokoládová poleva: Do mléka dáme na kostičky nalámanou čokoládu na vaření, rum a cukr. Mléko přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme mírně vychladnout.
  6. Připravíme si mísu, nejlépe skleněnou, aby bylo pěkně vidět vrstvení. Na dno mísy dáme krém, na krém dáme kostičky korpusu, ty posypeme višněmi, polijeme šťávou z višní a čokoládovou polevou. Postup opakujeme dva nebo tři krát podle velikosti mísy. Na vrchu má být krém, který ještě polijeme čokoládovou polevou.
  7. Dáme do lednice pořádně vychladit, nejlépe přes noc.

Zdroj: Nosalty

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit